WTCC hideg fejjel

2006.08.01. 12:00

Az Alfa Romeónál, bocsánat, az N.Technology-nál érthetően nagy a boldogság. A srácok optimisták, hiszen ha így folytatják, akár a bajnoki címet is megszerezhetik. Erre azonban nem túl nagy az esély, ahhoz ugyanis még a BMW-nek és a SEAT-nak is lesz egy-két szava. Thompson csalódott, pedig vezeti a tabellát.


Salvatore Tavano: Mondhatjuk, hogy szerencsém volt, amiért Rydellt hátrébb rakták, de gyors voltam, nagyon közel voltam hozzá az edzésen, ebből a szempontból tehát nem csak a szerencsén múlott. Az első versenyen nem volt könnyű magam mögött tartani Augustót (Farfus), a futam végére a gumijaim teljesen elkoptak. A második versenyem nagyon rövid volt. Egy SEAT-tal ütköztem az első kanyarban, és nem tudtam folytatni.


Augusto Farfus: Curitiba után már tudtuk, hogy versenyképes az autó, ráadásul tavaly is jól szerepeltünk itt. Az első versenyt végig mi irányítottuk. Többször előfordult már, hogy a verseny elején jók vagyunk, aztán a verseny vége felé lelassulunk, de itt nem ez történt. Most mindössze három ponttal vagyok lemaradva a bajnokságban, a csapatom egész nyáron keményen fog dolgozni, hogy még jobbak legyünk, és tovább csökkentsük a lemaradást.

Gianni Morbidelli: Nagyon nehéz dolgom volt. Az első futamon a 13. helyről indultam, és kemény harc alakult ki Terting, Priaulx és közöttem. A hetedik helyen sikerült végeznem, így a második versenyen az első sorból indulhattam. A második futamon már jóval egyszerűbb volt a szituáció. Az autók fantasztikusan teljesítettek, remélem, a szezon hátralévő részében meg tudjuk tartani ezt a formát.


Rickard Rydell: Nem voltam túl szerencsés idén, reméltem, talán ez a verseny végre az én versenyem lesz, de nem így történt. A versenyen kiderült, hogy az Alfa Romeók iszonyatosan gyorsak, örülök, hogy egyáltalán a kvalifikáción meg tudtam verni őket, de nem volt jó érzés, hogy tíz hellyel hátrébbról kellett indulnom. A második versenyen láttam, hogy az Alfák nagyon nagy tempót mennek, belenyugodtam a harmadik helybe.

James Thompson: Sikeres volt a hétvége, a bajnokság szempontjából legalábbis. Eddig három pont volt a hátrányom, most ugyanennyivel vezetek. Ugyanakkor elkeserítő, hogy a hendikep miatt nincs valós esélyem rá, hogy a győzelemért harcoljak. Ha nem harcolhatsz a győzelemért vagy a dobogóért, akkor azért kell küzdened, hogy minél előrébb végezz. Versenyzői szemmel eléggé bosszant a dolog, pedig ez a két ötödik hely olyan, mintha nyertem volna, hiszen értékes pontokat szereztem.


Ryan Sharp: Reméltem, hogy az Alfákkal fogok küzdeni az első futamon, de a terv hamar füstbe ment, ugyanis megsérült a hátsó futóművem. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, én vagyok idén az első független versenyző, aki dobogóra állhatott. A második futam miatt egy kissé csalódott vagyok. Őszintén szólva eléggé optimista voltam, amikor megpróbáltam megelőzni Tomot (Coronel) az egyes kanyarban, le is estem a pályáról. Pár kanyarral később ütköztem valaki mással, ez jelentette számomra a verseny végét. Mindent egybevéve nagyon jó hétvégém volt.

Tom Coronel: Az első futamon jót harcoltunk Ryannel (Sharp) a harmadik helyért. Nagyon okosan védekezett, nem tudtam elmenni mellette, pedig még az utolsó körben is keményen próbálkoztam. A második futamon az egyes kanyarnál nagyon későn fékeztem, és láttam, hogy Ryan ki akar fékezni, de egyenesen lecsúszik a pályáról. Ezután felugrottam a hatodikról az ötödik, majd a negyedik helyre, de sajnos eltört az egyik hátsó lengéscsillapító, csak arra koncentráltam, hogy lehetőleg még pontszerző helyen érjek célba.