Utcára kerül a világbajnokság

2006.10.27. 15:48

A múlt héten Barcelonában az FIA World Motor Sport Council elkészítette a túraautó-világbajnokság provizórikus naptárát a következő szezonra. Nyolc futam lesz Európában, három Európán kívül.


A World Touring Car Championship 2007-es naptára ugyan provizórikus, de nagy valószínűséggel nem sokat változtatnak már rajta. Azok a pályák, melyek egyelőre nem felelnek meg az előírásoknak, nyilvánvalóan mindent megtesznek majd, hogy megkapják a homologizációt, hiszen a túraautó-világbajnokság nagy üzlet. Egyre nagyobb.

A két dél-amerikai pályának, Curitibának és Pueblának még fejlődnie kell, és lesz két új utcai verseny - az egyik Franciaországban, Pau-ban, a másik Portugáliában, Portóban -, melyeknek a pályáit szintén el kell még fogadtatni az FIA-val. A két új helyszín csak a WTCC számára lesz új, Pau-ban nagy hagyománya van a Formula 3-as és Formula-3000-es versenyeknek, a portói pálya pedig az 1958-as és 1960-as Formula-1-es futamok pályájának vonalát követi majd.

Hogy ne kelljen annyit utazgatni, a bajnokság Dél-Amerikában kezdődik majd, Brazíliában. Mi sem természetesebb, hogy ezt a futamot a mexikói követi, és csak ezután jönnek majd a versenyzők Európába. A szezonzáró verseny helyszíne jövőre is Makaó lesz. A WTCC idei szezonja rettentően izgalmas, de a két új utcai pályával megspékelve lehetséges, hogy jövőre még szórakoztatóbb lesz a bajnokság.

A WTCC provizórikus versenynaptára a 2007-es évre

Március 11.: Curitiba, Brazília
Április 15.: Puebla, Mexikó
Május 20.: Valencia, Spanyolország
Június 3.: Pau, Franciaország
Június 17.: Brno, Csehország
Július 8.: Portó, Portugália
Július 29.: Isztambul, Törökország
Szeptember 2.: Oschersleben, Németország
Szeptember 23.: Brands Hatch, Nagy Britannia
Október 7.: Monza, Olaszország
November 18.: Makaó, Makaó