A bajnok a legkövérebb

2006.05.10. 13:58

Yvan Muller autója fogyott egy keveset. A Brands Hatch-i versenyen már nem ő lesz a legsúlyosabb, hanem a BMW 320si-vel versenyző kétszeres bajnok, a pontversenyben jelenleg vezető Andy Priaulx.


Andy Priaulx 70 kiló pluszsúllyal indul
hazai pályán

Érdekes dolgokat produkál az élet. A WTCC legutóbbi versenyén , Magny-Cours-ban egy francia pilóta, nevezetesen Yvan Muller vezette a tabellát, és ő vágott neki a legnagyobb pluszsúllyal a hétvégének. Hazai pálya ide, hazai közönség oda, a SEAT Sport versenyzője nem szerepelt valami fényesen.

A következő versenyt Angliában rendezik, és az alapszituáció kísértetiesen emlékeztet a magny-cours-ira; egy brit pilóta vezeti a bajnokságot, és ennek egyenes következményeként ő cipeli a legnagyobb pluszsúlyt is. Május 21-én kiderül, vajon Priaulx-nak sikerül-e, ami Yvan Mullernek nem sikerült. A kétszeres bajnoknak nagyon nagyot kell alakítania, ha a 70 kiló pluszsúly ellenére el akarja kápráztatni a hazai közönséget.


Yvan Muller Brands Hatchben már csak 45 kilót utaztat, ugyanannyit, mint Magny-Cours királya , Jörg Müller. Összesen nyolc autó indul majd hendikeppel. A legkisebb pluszsúlyt, 20 kilót, James Thompson SEAT Leonjába helyezik majd el. A Chevrolet pilótái ezúttal megúszták, az Alfa Romeó-sok közül egyedül Farfus autója lesz nehezebb.

Hendikep a WTCC-ben
a Brands Hatch-i versenyhétvége előtt

Andy Priaulx, BMW 320si: 70 kg
Yvan Muller, SEAT Léon: 45 kg
Jörg Müller, BMW 320si: 45 kg
Augusto Farfus, Alfa Romeo 156: 35 kg
Gabriele Tarquini, SEAT Léon: 35 kg
Dirk Müller, BMW 320si: 35 kg
Jordi Gené,SEAT Léon: 25 kg
James Thompson, SEAT Léon: 20 kg