WTCC hideg fejjel

2006.05.23. 19:12

Priaulx nem szégyellős, bevallotta, vezetői hiba miatt esett le a pályáról, a BMW 320si semmiről sem tehet. Thompson szervo, Rydell pedig ablaktörlő nélkül abszolvált egy futamot.


Muller újra vezeti a tabellát

Yvan Muller, SEAT Leon: Nagyon fontos győzelem volt ez számomra, be akartam kerülni a WTCC-futamgyőztesek klubjába. A második versenyen csak arra figyeltem, hogy a pályán maradjak, féltávnál kigyulladt az olajnyomás-jelző lámpa, de szerencsére be tudtam fejezni a futamot. Sokat segített, hogy jól ismertem ezt a pályát, de persze sok más pilóta is ismerte. Az most a legfontosabb, hogy visszaszereztem a vezető helyemet a bajnokságban.

Alain Menu, Chevrolet Lacetti: Fantasztikus hétvége volt. Pénteken még nem voltam elégedett az autóval, de a három nap alatt sokat fejlődtünk, még a két verseny között is változtattunk rajta. Amikor Andy (Priaulx) lecsúszott a pályáról, tudtam, hogy koncentrálnom kell, és mindenképpen be kell fejeznem a futamot. Egy győzelmet tűztünk ki célul erre az évre, és máris sikerült! Sok versenyt nyertem már Brands Hatchben, de ez volt a legjobb.


A szemüveges úr Alain Menu, mellette Rydell, mögöttük az ifjú Terting izzad

Peter Terting, SEAT Leon: Az első verseny nagyon kemény volt, iszonyatosan élveztem. Nehéz dolgom volt, mivel a csapattársaimmal küzdöttem, és előzni sem volt könnyű a pálya adottságai és a viszontagságos időjárás miatt. Elkaptam Yvant, de annyira nem voltam közel, hogy megkísérelhessem az előzést, túl kockázatos lett volna. A második versenyre elrontottam a gumiválasztást. Viseltes, alacsony profilú esőgumikkal mentem ki, amikkel a nagy esőben képtelenség volt gyorsan menni. Rickard Rydell, SEAT Leon: Örülök, hogy a SEAT-nak ennyire jól sikerült a hétvége. Magamtól azonban többet vártam, most egy kicsit lemaradtam a pontversenyben. Az mindenesetre pozitív, hogy mindkét versenyen szereztem pontokat. A második futam alatt tönkrement az ablaktörlőm, és végig az oldalablakokon néztem ki, hogy valahogy tájékozódjak.


Thompson titkon a győzelemben is reménykedett

James Thompson, SEAT Leon: Örülök, hogy a bajnokságban feljöttem a második helyre, de a kvalifikáción előrébb szerettem volna végezni, és gondolatban a győzelem lehetőségét sem zártam ki. Mindamellett elégedett vagyok, hogy ilyen körülmények között sikerült kétszer is harmadikként a célba érnem, különösen a második futam volt kemény, mert elment a szervo. Elégedett vagyok a SEAT-csapat munkájával, végig ott voltak az autók az élmezőnyben. Andy Priaulx, BMW 320si: Nem biztos, hogy szeretem az otthoni versenyeket. Furcsa módon mindig adódnak gondjaim a hazai közönség előtt, amit annyira sajnálok, annyira szerettem volna egy jó teljesítménnyel kedveskedni nekik. A második futamban, miután a biztonsági autó kiment, én érkeztem elsőként a Paddock-kanyarba, de ahogy hozzáértem a fékhez, a kerekek blokkoltak, én meg lecsúsztam az aszfaltcsíkról. Szerencsére folytatni tudtam a versenyt, de a dobogós esélyeim elszálltak. Nagyon akartam, és hibáztam: a körülményekhez képest túl későn léptem a fékre. Nem más tehet róla.