Alessandro Zanardi, a nagy visszatérő

2005.05.24. 15:25

Néhány napja Estorilban átadták a Laureus World Sport Award elnevezésű, kivételes teljesítményeket felmutató sportolóknak járó díjakat. A Comeback of the Year 2004 (a 2004-es év nagy visszatérője) díjat a 38 éves olasz autóversenyző, Alessandro Zanardi kapta, aki emlékezetes balesete után 2003-ban a European Touring Car Championship keretein belül speciális BMW versenyautójával visszatért az aszfaltcsíkra.


Az év férfi sportolója a svájci teniszező, Roger Federer lett, az év sportolónőjének járó díjat Kelly Holmes vehette át. Az Európa-bajnokság győztese, a görög futballválogatott kapta a legjobb csapatnak járó elismerést.

Nagyon örülök ennek a díjnak - mondta Zanardi. Olyan ez, mint mikor egy győztes verseny után a dobogó legfelső fokára állhatok. Felépülésem során is többször éreztem magam így, mikor a rendszeres munka következtében látható fejlődést mutattam. Optimizmusomat, pozitív életszemléletemet sosem veszítettem el, de ezt nem tartom különleges teljesítménynek, ezek a dolgok az ember génjeiben vannak. Ez a díj még jobban ösztönöz, még több elszántsággal utazom Imolába versenyezni.




Ezen a hétvégén Alessandro Zanardinak, a BMW Team Italy-Spain versenyzőjének hazai pályán kell megvédenie vezető helyét az olasz Superturismo bajnokságban, de természetesen az FIA WTCC pontokért is küzd majd, ahogy tette ezt Monzában és Magny-Cours-ban is több-kevesebb sikerrel.