Az Egyesült Királyság töviről a hegyire

Az Egyesült Királyság töviről hegyire

2017.09.10. 12:20

  • Anglia egyik csücskéből a másikba
  • Az autóbuzéria legfontosabb kegyhelyei
  • A legjobb utak
  • Közösségi útiterv, írj bele!
  • Itt egy térképen az egész!

Összefoglaló

Anglia egyik csücskéből a másikba
Az autóbuzéria legfontosabb kegyhelyei
Alegjobb utak
Közösségiútiterv, írj bele!
Itt egy térképen az egész!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amikor körbe-körbe zümmög valami a fejed körül a sátorban, amit annak ellenére is hallasz, hogy épp füldugóban, magzatpózban reszketsz az összes ruhádban az összes takaród között, akkor tudod, hogy nem lehet moszkító, legfeljebb Mosquito, és kirohansz, hogy aztán a második lépéssel kicuppanjon a dupla zoknis-pizsamás lábad a dágványban bokáig merült bakancsból, de nem érdekel, mert egy Spitfire köröz a fejed fölött, süt nap, az MX-5 RF pedig E-Type-ok és Caterhamek társaságában napozik a barbecue-füstben. Nézd!

    Aztán elmész saras vécébe, ami undorítónak tűnik, de csak a sár áll benne, nem a bélsár.

    Aztán elmész zuhanyozni.

    A tábori zuhanyzásnak a történelem itt megidézett spitfire-ös-messerschmittes korszakában elég vészterhes konnotációi vannak az én kissé megritkított rokonságomban, de ez a brit változat is kemény.

    Már akkor gyanakodnom kellett volna, amikor feltűnt, hogy egyetlen gomb a teljes zuhanyvezérlési eszköztár, amivel a hőmérséklet/nyomás/irány paramétereket nem nagyon lehet finoman testre szabni.

    Szóval. úgy működik a zuhany, hogy bemész a kabinba. Leveszed a bakancsod, mert kint nem hagyhatod, mert megtelik esővízzel.

    Leveszed a ruhád, és felakasztod a nyomasztóan vékonyka pengefal mögé, az egyetlen akasztóra.

    Dideregve, csúszkálva beállsz a zuhany alá. Megnyomod a gombot. Sikoltasz. Sikoltasz. A jeges víz 360 fokban vág ki a rózsából, mindent elborítva. Káromkodsz. Eláll. Reszketve beszappanozod magad, arra gondolva, hogy ez azt jelenti, hogy megint öblítened kell. Öblítesz. Ordítva próbálod a testeddel árnyékolni a ruháidat a sarokban. Eláll. Káromkodsz. A csurom vizes törölközővel körbetologatod magadon a vízcseppeket, aztán feladod, és egykedvűen felrángatod a vízes testedre az eleve átázott ruháidat. A bakancsod boldog pusziként cuppan a lábadra. Kilépsz a sárba, és ha tisztább talán nem is, de éberebb vagy, mint valaha. Ki van ez találva.

    ki van ez találva

    De aztán meg végül elvergődsz a pályáig, és onnantól kezdve:

    És a legfontosabb tanulság, hogy mindig van feljebb. Hogy mindig van súlyosabb. Hogy amikor azt hiszed, már szénné ámultad magad, és soha többet nem lepődsz meg egy korhű fodrászüzlet, benzinkút, vagy Maserati 250F láttán, akkor egyszerre csak:

    Kövess Instagramon és Facebookon, ott sűrűbb picike frissítések is vannak, például autók!

Vissza az összes bejegyzéshez