A jövő veteránját keresed? Vegyél egy jó Bálnát!

Videó: Mercedes-Benz 300 SE (1991)

2021.06.05. 04:36

A Bálnamerci újkorában nem örvendett jó hírnévnek, fiatal használtként meg a fenntartási költségek miatt bontottak el sok, amúgy még menthetőt közülük. Így mára megint elkezdett pénzt érni egy jó 140-es, de ez még semmi ahhoz képest, milyen áremelkedés jöhet a következő 5-10 évben: a veteránná válás a kevés megmaradt szép Bálna értékét akár nagyon magasra emelheti.

A Mercedes-Benz közel tíz év fejlesztés után engedte piacra a 140-es szériát, azaz a Bálnát. Azért tartott ilyen sokáig, mert a tökéletest, a minden ellenfelet legyűrő csodát akarták megépíteni. Ám a kísérlet tulajdonképpen elbukott, a 140-es nem lett akkora siker, mint amekkorát vártak tőle, végül rövidebb ideig árulták, mint ameddig a mérnökök reszelgették. Mégsem veszett teljesen kárba a munkájuk: az értő gondoskodással tartott darabok egészen különleges minőségről árulkodnak harmincévesen is.

Ennek egyik hozadéka, hogy már csak technikatörténeti szempontból is izgalmas gyűjtői kincs válhat majd a szépen megmaradt Bálnákból. A másik oldal azonban, hogy úgy válik modern klasszikussá, hogy közben nem kell a garázsban óvni a legkisebb fuvallattól is: ezt a Mercedest ugyanis használni tervezték, nem dísznek, és nagyon jó vezetni.

Erről az autóról korábban hosszú cikkel jelentkeztünk, szóval ha inkább olvasnál filmezés helyett, akkor erre tessék.

Ha pedig most azonnal venni akarsz egyet, a Jóautók kínálatában persze Bálna is akad.