2021.07.06. 18:03

Kussolsz, Karotta, nem mondasz semmit! Nem ugrálsz! Nem ígérgetsz! Ezeket mondogattam magamban, amikor a szokásos hétfői szerkértekezleten a Parkoló Parádéról volt szó. Ebből is látszik, hogy 44. évemre mennyi érett életbölcsességet és önismeretet halmoztam fel - mostanra tudom, hogy a szorongás és a szégyen legjobb ellenszere a lapítás. Az önuralom. A világ minden lófasza ártalmatlanul kókadozgat karámja magányában, ha nem megy házhoz érte az ember.

Amikor tehát ott szomorkodik a félkész projektautó a műhelyben, leverten sárgállanak a bekötetlen nagyfesz kábelek a beleiben, akkor nem mormogjuk, hogy „végül is addigra a tévéadás miatt amúgy is működnie kell. kellene.“ Amikor az egész hűtésrendszer egy ákombákom firkalap a tablet jegyzetappjában, akkor nem hümmögünk egy óvatos „elvileg menni fog“-ot a bajszunk alatt egy tucat kolléga füle hallatára.

Most már te is tudod, miken gondolkodtam, miközben megígértem, hogy kiviszem az akkor még leginkább egy szenvedélyesen széthempergett szénaboglyára emlékeztető villamosságú Grétát a 30. Parkoló Parádéra. Mivel szentül tiszteljük az autóipar just-in-time rendszerét, az első és egyetlen tesztútra az utolsó éjszaka került sor. Ott ültünk egymás mellett Ricsivel, az ő ölében nyitott laptop, benne Gréta diagnosztikai portjának csatija, azon nézi az áramokat, hőmérsékleteket, a motor maximális fordulatát.

Hajnali egy van. Én vezetek, a paranoid szurikáta. Úgy lesek minden zajt, zörejt, mozdulatot, remegést, és szagot, főleg szagot, legfőképpen szagot, füstszagot, bodros, szemet maró, halálfekete kábelszigetelés-füstszagot szimatolva, mintha az én idegrendszerem axonjait is frissen dolgoztuk volna meg a blankolófogóval.

Gréta megy. Vidáman, huhogva gyorsul, mint aminek huncut szellemkék kergetőznek a gépteteje alatt, nem is elektronok. A futómű egy kissé esetleges, a kormány kackiásan ferde, mint mint a staub James Dean szája sarkában (hogy esetleg nem lehetne egy öreg Porsche próbaútján inkább valaki másra asszociálni?). A fék... a fék korhű. Olyan jó, amilyet 45 éve a világ tudott. Szervo nincs, sose volt, négy tömör tárcsa, a nyomáspontja atom. Combos, de a combot te hozod hozzá.

Kuplungunk egyelőre nincs, vagyis van, de nem emel ki. Nem hiányzik, hármasban és négyesben is bőven elég az erő mindenre. Lefulladni nem fogunk. Száz amperenként emeljük az áramkorlátot. Minden emelés után rettegek, hogy most eltörünk valamit, de félúton mindig elfelejtek félni a vihogástól. Mert ahogy megy, az eszelősen állat. Gyűlik bele az erő minden fordulattal, csapkod körülöttünk a nyáréjszakai szél, dobol a gumi a gyalázatos aszfalton, a kormány könnyű és élő, a szimatoló orr jellegzetesen Porsche, minden rezdülés egy életvidám, kicsit nyers sportveteráné. Tudom, hogy árammal megyünk, de tökmindegy, vigyorgunk, hogy jobban világít a fejünk, mint a laptop képernyője.

Egyszer szállok csak ki, fél szemmel a poroltót lesve, de csak a fékbetétek gőzölik ki magukból a ragasztót, a friss kencék aromállnak bele az útszéli mező felett susogó szélbe. A lábaim előtt egy komikusan aprócska autó. Egy beállítatlan lámpákkal össze-vissza világító, a csillagokra visszacsillogóra restaurált, újra élő autó. Egy működő, eszelősen élvezetes, öreg Porsche-szagú félkész veterán egy párhuzamos univerzumból. Teljesen oda vagyok, és addig hurcolom mindenki elé, amíg mindenki más is oda lesz. Így kerültem másnap a 30. PP-re, és ilyen volt az út:

Fontos információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 32. Parkoló Parádé 2021.08.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2021. 08. 08, vasárnap 12-18 óra között.

Helyszín: Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.08.08. 11:30-ig 990 Ft/fő , a helyszínen váltva 1500 Ft/fő .

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

 

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettséget igazoló applikációval lehet belépni!

A 32. Parkoló Parádé a magyar védettségi igazolványon kívül látogatható EU-s védettségi igazolvánnyal, EU-n kívüli országok esetén pedig az aktuálisan érvényes jogszabály ( https://bit.ly/3gFPivT ) szerinti kölcsönösen elfogadott külföldi védettségi igazolványokkal illetve két napnál nem régebbi negatív PCR teszttel is.

A jegy személyre szól és egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok (folyamatosan frissül):

  • Mesterkurzus: téma hamarosan!
  • A Parkoló Parádé területén rendezik a 2. Totalcar Parkoló Parádé szlalomversenyt!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.08.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak  védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be. 

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettségi applikációval lehet belépni!

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Hány amatőr kell egy autó feltöréséhez?
Mottó: Csak akkor zárd be az autóba a kulcsot, ha anélkül is ki tudod nyitni!
Az ökumenikus autószeretet nagy napja
Remek dolog a nyár, hiszen jó fagyizva punnyadni a strandon, de azért nyálcsorgatva autókat nézni és összefutni a haverokkal szívderítőbb program.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.