Pedálos Moszkviccsal Afrikában!

Trabant expedíció a Parkoló Parádén

2021.10.05. 17:16

A Trabant expedíció 2021 tavaszán a indult. Az expedíció két Trabant combival és a tetejükre szerelt pedálos kisautókkal indult útnak, Afrikát és a Szaharát vették célba, ahová egy az Afrika Másként Alapítvány által kiküldött humanitárius küldeményt is célba jutattak. Még a Covid szabályokkal nem terhelt világban is bátor volt elindulni egy transzkontinentális utazásra, hát még így.

Egyik autójuk a franciaországbeli Provance-ból, Kozsuch Pállal és Vadász Zsolttal, míg a másik Magyarországról Szűcs Zoltánnal és Fehér Attilával startolt. A két jármű Toszkánában találkozott és Róma fölött Civitavecchiában hajóztak be Tunézia irányába. A határátkelések bonyolultságára jellemző, hogy a megszokott 3-4 órás beléptetés az Afrikai kontinensre, most 12 órás procedúrára nyúlt.

20210416 180340

A csapat a letöltendő karantén helyszínét egyszerűen a többtízezer négyzetkilométernyi sivatagban jelölte meg, ami valóságos kalandok igazi tárháza volt számukra. Az expedíciójuk mentalitásának megfelelően nem a civilizáció kényelmét keresték, hanem a helyiek és természetesen nomád körülmények között éltek.

20210418 092626

A Trabantok remekül bírták a megpróbáltatásokat, bár ehhez nagyban hozzájárult a tapasztalat is, hiszen ez a sorrendben a hetedik afrikai akciójuk volt, előtte már háromszor letolták a Budapest-Bamakó rallit, ahol kétszer különdíjasok is lettek.

Természetesen az autóik építése is nagyban különbözik az utcai verziótól, hiszen a Trabik haspáncéllal, csörlővel és minden egyéb "kemény" terepre való felszereléssel rendelkeznek. Az expedíció tagjaival október 9.-én Gyöngyössolymoson találkozhattok egy túra és expedíciós autóépítési tréningen, illetve részt vesznek az október 17.-i Parkoló Parádén is. Addig is tekintsetek bele Youtube csatornájukba, vagy keressétek őket a Facebook oldalukon.

A következő - 2021.10.17-i - Parkoló Parádéról lejjebb görgetve (vagy app alól nézve ide kattintva) találhatsz információkat!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.