Állítólag ilyen a gyenge felhozatal Monte Carlóban

2021.12.29. 15:10

Szeretem a Cote d'Azurt. Kedves emberek, leírhatatlan kék árnyalatok, csodás tájak, kifogyhatatlan fotós témákkal és különleges autókkal. Tavaly Andrea Volvo P1800-ának fotózása okozott kisebb égési sérüléseket a platniforró aszfalton elkövetett stabil fotófekvés során, de megérte. Egy rövid üzenet instán, beszélgetés, fotózgatás, és kétórányi ismeretség után már a nappalijában ültünk, családi történeteket hallgatva.

A franciákról szóló összes közhelyet megdönti a környék, kicsit nehezebb errefelé depresszióba esni. Persze, szomorú sorsok, társadalmi egyenlőtlenségek itt is vannak, de Monte Carlo dombjának favellája fizetőképesebb a rióinál. Ezért van, hogy egy-két óra után az ember nem kapja fel a fejét a huszadik Lambóra, a G-osztály meg tényleg népautó.

Ahogy a buszra vártunk, ismerős csühögésre kaptam fel a fejem: Trabant állt meg az egyik lámpánál, monacói rendszámmal! Mindent eldobva térdeltem be az úttest közepére és lőttem, amíg nem voltam útban a forgalomnak. Egy, szintén a buszra váró utastárs szólt rám, tört angolsággal:
-Miért fotóz az öreg autó? Ott van Casino Monte Carlo, sok Ferrari!
-Mert a Ferrari itt unalmas, ez meg egy Trabant!

Ha már úgyis a környéken nyaraltunk, elnéztünk a Cars & Coffee Monacóra. Nem érződött olyan organikusnak, közösséginek, mint a megboldogult Irvine-i, mondjuk az utóbbit nem is egy turistáktól hemzsegő, puccos kaszinó mögött rendezték. Ettől még a tulajok kedvesek voltak, bár az értő közönség kicsit hiányzott.

Rézmonyó fotós szemmel állította össze a nagyképes galériát, aminek a végére elhelyezett egy linket, ahova kattintva a resztlit, vagyis a szerinte nagyképes formátumot nem érdemlő képeket tartalmazó galériát el lehet érni. Kizárólag a fotós szem miatt került tehát méltatlanul háttérbe szorítva egy eldugott galériába a Bugatti Divo, a suicide dooros Citroen CV2, a Mad Molars világjáró Austin Princesse, a V6 Clio, a GTV, a Weasley család Ford Angliája, a monacói Trabant és rengeteg egyéb kincs, amiket a riviéra utcái vagy a monacói parkolóházak rejtenek. Szívből ajánlom a kattintást és a képnézegetést, biztos vagyok benne, hogy mindenki egy picit elutazik majd a nyárba, az azúrkék tenger partján hajlongó pálmafák tövébe és megtalálja álmai autóját a képek között!

Bumbi