Kis csomagban nagy buli

Videó: Mini Cooper egykor és ma

2022.02.15. 15:59

Régi Mini Cooper az új ellen - ennél nagyobb autós közhely talán nincs is. Most mégis nekifutunk újra, mert amikor az aktuális alapmodell a kezünkbe került, felmerült, hogy hiába teltek az évtizedek, hiába szedte fel a centiket és a kilókat, a mai Mini mégis kapcsolódik a régihez. Megnéztük, mennyire!

Sokszor ellőtt poén az új Miniket régiekkel összevetni. 2001 óta ráadásul annyi év és generáció lepergett már a BMW-féle Mini életében, hogy szinte feleslegesnek tűnik az erőlködés. Hiszen a klasszikus Mini mára veteránná nemesült, hiába lehetett 2000-ig kapni, míg az újat ma már leginkább automataváltóval veszik, kényelmes, csinos autónak, amin már csak piros masni a sportosság ígérete. De amikor az akutális alap Cooper Csepreghy Dani kezébe került, felmerült, hogy talán mégis lenne itt valami keresnivaló. Legalább az élmény szintjén mindenképp.

Régi autóval forgatni mindig trükkös, hiszen a felvételek még tavaly készültek, márpedig egy ilyen hobbiautón folyton alakulnak a dolgok. Mivel jön a tavasz, én sem tétlenkedem, úgyhogy nemsokára új bloggal jövök, hogy legyen nyoma a piros Cooper alakulásának. Addig itt a legutóbbi helyzetjelentés, és egy galéria olyan képekkel, amiket pont egy éve lőttem a kocsiról:

Bár Geri Halliwell a maga idejében csúcsmodellnek készült, e pillanatban a magyar árlistán a Mini Cooper az alapmodell. Persze a tesztautót pár extrafelszereléssel kaptuk, mégis elég jó indikátor az ügyben, hol tart most a technika - Dani részletes tesztjéért erre tessék