Szerinted mi a kedvenc színe a 911 Speedster tulajdonosának?

2022.04.28. 17:02

Segítek tippelni: zöld a karosszéria, zöld a felni alatta és zöld bőr a beltere is mindenütt.

Ferry Porschéhoz közel álltak természethez szorosan kapcsoló zöld árnyalatok, ezért a saját autóit is mindig Oak green, Olive green, Emerald green vagy Brewster green árnyalatokban kérte, ha már unta az Irish green-t. Ezt a hagyományt őrzi fia is, Dr. Wolfgang Porsche magángyűjteményében szintén gyakori a zöld autó, ami már generációk óta jellemző a családra. Wolfgang néha még előveszi a 993-as 911 Turbo S-t és átfűzi vele az ausztriai osztrák Grossglockner szerpentinjeit.

Ez az autó bukkan fel néha a stuttgarti Porsche Múzeum kiállításán is, amivel egy rajongónak adott remek ötletet. A tehetős angol gyűjtő garázsában szintén gyakori szín a zöld - ami a British Racing Green tudatában nem is olyan meglepő jelenség -, így adta magát, hogy a limitált szériás 911 Speedstere is az utolsó léghűtéses Turbo modell után kapja a 22B kódú Brewster green-t.

Mindenek előtt a Porsche Exclusive Manufaktur dolgozott egy 911 Turbo S-en és egy 911 GT3 Touring-on is a vevő kérésének megfelelően, aztán álltak csak neki a Speedsternek, melynek nem csak karosszériája lett zöld, hanem a beltere is mindenütt zöld bőrrel varrott a napellenzőktől a szőnyegeken át az utolsó kis szellőzőig. Egyedül a felni peremét festették kontrasztos ezüstre, hogy a Fuchs felnikre emlékeztessen. Pedig szürkéből is tudnak nagyon gusztát csinálni.

Minden idők eddigi legsikeresebb 911-esének, a 991-esnek a hattyúdala volt a 911 Speedster, mellyel egyúttal a vállalat 70. születésnapját is ünnepelték, ezért készült belőle 1948 darab. Akárcsak a 365-os esetében, úgy a Speedster itt is egy alacsony szélvédős, vászontetős kabrió.

GT3-ból származó 4,0 literes, hathengeres szívó bokszere 510 lóerős és simán beleforog a 9000-be. A hagyományokat őrzi a hatsebességes kézi váltó és a hátsókerék-hajtás öröme is. Mivel javarészt gyűjtői darabok, ezért kész ünnepnap, ha valaki kihasználja a 4 másodperc alatti 100-as sprintet vagy a 310 km/órás végsebességet.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!