Veterán Mini a versenypályán!

2022.11.03. 17:03

A Mini Cooper nevét rali gyorsaságikon vésték be az autózás nagykönyvébe. Egy kis szlalom igazán nem árthat meg neki, ugye? Ugye....!?

Amikor Alec Issigonis megtervezte a Minit, a cél egy olcsó és takarékos, mégis négyszemélyes kisautó építése volt. Ám a minél nagyobb hasznos tér érdekében bevetett trükkök nagyon agilissá varázsolták a kis szükségautót, úgyhogy szinte az első perctől akadtak bolondok, akik versenyzésre használták. Így született meg a sportváltozat, a Mini Cooper.

Hogy miként került hozzám ez az 1991-es Cooper, arról sokat írtam a Belsőségen korábban - a lényeg annyi, hogy 2020-ban bízta rám egy jóbarátom a kocsi istápolását, amiben neki az a jó, hogy nem porlad el egy garázsban, nekem meg az, hogy akad a háznál kalandra fogható gép. Ahogy a linkelt bejegyzésben elmeséltem, idén már voltam egyszer szlalomozni vele, de úgy éreztem, maradt még itt feladat. Úgyhogy amikor Ágó Béla meginvitált Petőfibányára, a bányász napi szlalom versenyre, azonnal igent mondtam. Csak előtte pár dolgot meg kellett még szerelni!