Tudtad, milyen autót hajtott pályája kezdetén Dzsudzsák Balázs?

2022.11.22. 06:02

Elbúcsúzott a magyar válogatottságtól Dzsudzsák Balázs, aki 109 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. A 35 éves futballista a görögök elleni 2-1-es sikerrel zárta le karrierjét a nemzeti csapatban. Talán az egyik legismertebb aktív magyar focista ő, aki azonban az autókkal is jó kapcsolatot ápol. De ki emlékszik még, mi volt az első kocsija, amiről hallottunk is?

Dzsudzsák Balázs közismerten szereti a sebességet és a jó autókat, noha annak idején nem feltétlenül a legirigyeltebb kocsival kezdte pályafutását. 2006-ban még teljesen átlagembernek hihette bárki, aki látta őt kikönyökölve aktuális autója leeresztett ablakán. Dzsudzsák ugyanis mindenféle flanctól mentesen egy Suzuki Swiftet hajtott, és bár nem biztos, hogy ez volt az első autója, de az első, amivel a hírekbe került: karambolozott, amikor egy kamion előzése közben defektet kapott.

Ahogy egymást követték az egyre jobban fizető szerződések, úgy lettek egyre drágábbak az autói is. Ahogy elszegődött a holland PSV Eindhovenbe, majd továbbállt az orosz Anzsi Mahacskalához, illetve Moszkvába, a Dinamóhoz, úgy bővült a géppark is. Hollandiában például egy fehér Mercedes Benz E osztály Coupéval járt, amely akkori áron körülbelül 20 millió forintba került.

Nem pont ezt, de egy Porsche Panamera GTS-t is használt
Nem pont ezt, de egy Porsche Panamera GTS-t is használt

Később BMW-ből vásárolt be, kettő is volt neki: elegánsabb napjaira egy 730-asba ülhetett, ha pedig sportosra akarta venni a figurát, akkor ott volt az M6-os. Emlékezetes, amikor az M3-as autópályán Gyöngyös közelében karambolozott egy Lamborghini Aventadorral 2013 nyarán, ez azonban nem az ő tulajdona volt, egy bérelt kocsiról volt szó.

Az Aventadort csak bérelte, amikor balesetezett az autópályán
Az Aventadort csak bérelte, amikor balesetezett az autópályán

A BMW-k után sem szűkölködött a jó autókban: volt a garázsban Porsche Cayenne, Panamera GTS, legutóbb pedig akkor került a hírekbe, amikor rossz helyen parkolt tavaly egy Bentley-vel. Ezen tettéért egyébként elnézést is kért, mint kiderült, tévedésből nézte jogosan használható parkolónak a Bubi-állomást.

A Bentley-vel le is fotózták Budapesten
A Bentley-vel le is fotózták Budapesten

– Mindig szerettem vezetni, érdekeltek az autók, tetszettek a jó kocsik – így nyilatkozott néhány éve a focista, akinek akkor sem esett le az ujjáról a gyűrű, amikor rollerrel kellett gurulnia, Moszkvában a nagy dugók miatt például rendszeresen így közlekedett. – Nekem a vásárláskor a megbízhatóság, a biztonság a fontos, de szeretem a gyors és erős autókat - ismerte be.