Avaritia, luxuria, invidia et superbia

Jómódú vagy. Mit jómódú, egyszerűen visszataszítóan gazdag. Zsenge malachús és Dom Perignon a csipa a szemedben, amit épp most dörzsöltél ki onnan, a futurisztikus 2007 első délutánján.

De hiába a gazdagság, gondolod, ahogy a dús szövésű takarót sután arrébbrúgod. Hiába, gondolod a drága japán hidratáló krémtől másnaposan is elfogadható feszességű, félárbocon lógó szemhéjaid mögött. Hiába, ha az egyetlen hang szélestermű lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése.

Hiába, mert nincs csajod.

Linda (22), hallgató

Hú, ez vagány járgánynak tűnik, az Alfa Romeók mindig is tetszettek, bár azt hallottam, hogy gyorsan szétesnek és nehezen kapható hozzájuk alkatrész. De ebben a kabrióban az tetszik, hogy nőies a formája, klassz a garnitúra meg a régimódi szabályzók, és a lámpáknak a tojásformája is teszik…meg a két légbeömlő nyílás is sportossá varázsolja az autót.

Hogy tetszik e? Igen. De nem vennék magamnak egy ilyet, mert nem tudnám kihasználni a gyorsaságát, nem praktikus, a csomagtartó egy sima bevásárláshoz sem elég, golfozni meg nem golfozok, pedig szerintem oda az ütőket tervezték. Szóval más életstílushoz jó ez. És sajnos nem imponáló számomra egy olyan férfi, aki ilyet vesz. Biztos tehetős, van stílusa, csak épp egy nagy pazarló. Akkor már inkább a tervező, aki a kis okos agyával egy ilyet tudott alkotni!

Értelmes csajod, persze, mert katalógusból rendelni azt tudsz, 06-90-BLAUE-ENGEL, de az instant pizza nem étel nap nap után. Rendes csajod, kulturált, stílusos.

Csaj, aki értékeli, ha szinesztetikus képeket vázolsz neki, miközben a drága bort töltöd, mert ő is tudja, mi az a dekantáló edény és mi az a hosszú lecsengés.

Csaj, aki ránéz az öltönyödre, és tudja, kinél szabattad. És észreveszi, hogy a gyapjú csíkjai töretlenül folytatódnak a mellényzseben.

Egy csaj, akinek nem kell elmagyaráznod az életed a rajtkockától, mert ő is ezen a sajátfrekvencián rezonál. Aki nem kínos.

Júlia (33), olasz műfordító

Tökéletes, gyönyörű, mint egy nagyon szép állat. Elnézném hosszasan. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy régit az újjal ennél szebben össze lehet rakni. Beleülni én cikinek érezném, meg egy olyan pasival sem szeretnék mozogni, akinek ilyen kocsija van. Mi inkább röhögni szoktunk az ilyen autós arcokon, vajon ő mit kompenzál, ugye. Betenném inkább a szobámba, hogy mindig ott legyen. Az autó, mármint.

Aki nem vihorászik és sápítozik egy lapos, gyors autó láttán, hanem egyetlen balettszerű mozdulattal átveti jólformált lábait a széles küszöbön, hátraveti a nyakát. Kezét a nyers alumínium kapaszkodóra teszi a váltó mellé jobbra, de nem görcsösen, ujjaival a váltószoknya masniját babrálja.

Akinek szikrázik a szeme a fény-árnyék vonalaktól, a ravasz, felcsapó ívektől, aki várakozón, de nem sóvárogva néz rád, ahogy ráadod a gyújtást.

Anna (26), földrajz-testnevelés szakos tanárnő

Macsó szögletek és szexi ívek tökéletes házassága. Apró, de szívderítő személyes kedvencek: kacsintós mini-index és gyönyörű tipográfia. A mode gombot például hangosan megünnepeltem. Eleinte a logó volt furcsa picit egy ilyen szépen kitalált autón, de a második másodpercben párolgott el az összes előítéletem. Unatkozó örökösökkel (és Árpa Attilával) nem ismerkedem, így csak és kizárólag vezetőülésben tudom magam elképzelni, de ott aztán nagyon.

Egy ilyen csajt szeretnél, gondolod, ahogy meghúzod a sűrű, hideg grépfrútlét, és betöltöd a Totalcart. Egy csajt, akiből úgy sugárzik a stílus, mint Novaja Zemljából a stroncium-90.

Veronika (32), pedagógus

Az autó egyesíti magában a 21. századi androgün nemi ideál minden elemét – a férfias belsőt malibui vízimentőket meghazudtoló női idomok mögé rejtették – az ominózus felhúzott lábú szőke nő csont nélkül csusszan le a motorháztetőről, és koppan a felforrósodott délolasz aszfalton. Egy zselézett hajú, feminin mozgású olasz, négy keréken. Ez a recept két évezrede bevált a csajozásban, azonban ha a külső hasonlóan déli belsőt takar, ezzel az autóval senkit se lehet felszedni, mert az nem szexi, ha valaki könyékig olajos szmokingban kérdezgeti a járókelőket, hogy "Elnézést, nem ért ön esetleg az olasz autókhoz?"

Meg is van a kocsim, amibe ez a csaj majd beleül, sóhajtasz fel megkönnyebbülten, ahogy rápillantasz a vezető anyagra, az Alfa Romeo 8C Spiderre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.