Ben Hur és a részlethű torta

2002.07.08. 13:00

A legújabb német tuningtrend: kicsi, akár 13 collos kerekek, a fém perem már-már Ben Hur-stílusban áll ki az autó oldalából. Tekintse meg Ön is a szombati Scirocco-találkozó képeit!

 
   
   

Szombaton tartotta kilencedik, rendes negyedévi találkozóját a magyar Scirocco Klub. Az összejövetel a Hősök terén kezdődött. A klub hivatalosan tavaly, gyakorlatilag három éve alakult. A magyar golfosoknak még nincs saját márkaklubjuk, úgyhogy egyelőre ők is a Sciroccókkal tartanak. Szerveződik már a VW Sport Klub, de egyelőre nagyon kezdetleges állapotban vannak, még email címük sincs.

 
   
 

Gyönyörű állapotú Golf I és II GTI-k, néhány kabrió és szimpatizáns Audi mellett azért az esetenként tényleg szépen összerakott egyes-kettes Sciroccók voltak a leglátványosabbak. A hagyományosnak mondható spoilerek és kipufogók mellett kedvencem a kozák kucsmává alakított fejtámla. A tulajdonos idővel a teljes belsőt olyanra alakítaná át, mint egy kifordított yeti, de egyelőre időzavarral küzd.

 
   
   

A Wörthersee-matricák mellett a járulékos dekorációk alapján egyértemű, hogy a golfosok a Suzuki és az Opel iránt érzik a legmélyebb megvetést, ugyanakkor mégiscsak van az autójukon egy-egy Suzuki és Opel embléma. Optikai tuning-téren hozzánk is begyűrűzőben van az új német trend: kicsi, akár 13 collos felnik, melyeken a peres gumi még laposabb lehet, a keréktárcsa pedig amúgy Ben Hur stílusban meredezik az autó oldalából, így lesz minden padkázásból közvetlen életveszély.

A felfelé nyíló ajtajú versenyzők és a sárga Rieger-tuning Corrado sajnos később csatlakoztak a menethez, így őket csak Dunaföldváron lehetett megtekinteni.

 
   
 

A szolidabb márkatalálkozókhoz hasonlóan a dunaföldvári táborban rendeztek Scirocco-szépségversenyt, vetélkedőt, KRESZ-tesztet, alkatrészfelismerő versenyt, közös bográcsos paprikás krumpli-orgiát, majd egy cukrász klubtag jóvoltából elfogyasztották a tökéletesen részlethű Scirocco-tortát.

Az éjféli erotik show után az úri közönség hajnalig vigadott, majd sátrába vagy faházába tért, leszámítva azokat a keményvonalasokat, akik Sciroccóban aludtak. Legközelebb a következő negyedév első szombatján lehet Scirocco tortát fogyasztani.

De a legfontosabb: ki ne hagyja az indulás pillanatairól készült 79 képet és a kiváló filmeket! Kattintson a Képgalériára!