Az egyik legolcsóbb használt Mercedes

MűhelyPRN 13.: Mercedes C180 T kompressor (2005)

A 203-as széria, vagyis a második generációs C osztály abban a korszakban készült, amikor a Mercedesnek komoly gondjai voltak a karosszériák felületkezelésével, illetve alváz- és üregvédelmével. Hiába ígértek tíz év átrozsdásodás elleni garanciát ezekhez az autókhoz a vallásos márkaszervizbe járóknak, a korrózió a leghülyébb helyeken jelent meg a kétezres évek első felében gyártott autókon és nem minden esetben vállalták az ingyenes javítást a szervizek. Ezt a modellt gyártották limuzinként, készült belőle sportkupé de talán a legszebb a MűhelyPRN mai epizódjában szereplő T-modell, vagyis a kombi. A motorkínálatban négyhengeres szívó, és kompresszoros, véhatos és vényolcas benzinesek, valamint négy- és hathengeres turbódízelek szerepeltek, melyek közül Krisztián autójába a C180 Kompressorba egy 1,8 literes, mechanikus feltöltős benzines került. Az autó 2005-ös, közel 300 ezer kilométerrel. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mi igaz a típus rossz híréből, ezért alaposan átvizsgáltattuk a MűhelyPRN sorozat új helyszínén, az Avalon Car(e) Services Bosch Car Service-ben.

Korábbi epizódok:

A legjobb 2 milliós használt autó egy Dacia?
A Duster sláger volt újként, és az használtan is. Ezúttal egy 200 ezer kilométert futott, nehéz múltú példányt vizsgáltunk át, alaposan.
BMW-re vágysz? Ez a Honda való neked
Az Accord utolsó európai generációját újként sokan lenézték, pedig a Honda mindent megtett, hogy bizonyítson. Mára beérett a munka gyümölcse.