Ezek voltak a kedvenceink 2019-ben az Erőmérőben

2019.12.27. 07:55

Már sokszor mondtuk, hogy nem biztos, hogy az erős autók a legérdekesebbek a Totalcar Erőmérőben, hanem ha valami érdekes története van az autónak, vagy a tulajdonos tud hozzátenni valamit, amitől az egész szerethetővé válik és kicsit irigylésre méltó is. Nekünk is voltak kedvenceink, fogadjátok évzárónak a mi tízes válogatásunkat!

10. Audi RS4

Modern, de még nem annyira túlbonyolított, szívómotoros és nagyon szép állapotú. Kicsit (?) alulmaradt teljesítményben, de azért odébb lehet vele állni. Kívánatos autó, ez már nem lesz olcsóbb, ha valaki szépen rendben tartja. A tizedik helyre nálunk befért.

9. Volvo 850 R

Ez is alulmaradt a teljesítményben, azonban egy igazán kívánatos, szép hangú, számunkra nagyon szép formájú autó a Volvo 850 R. Nyilván meglesznek később az elkalandozott lovak, de így is igazán kellene ez az öthengeres családi kombi.

8. Mercedes E63S AMG

Ez az autó egy másik világ, egy csúcsgép nagyon sokunknak soha nem lesz ilyenje, nem csak azért mert újként drága, hanem mert nem gyártottak belőle annyit, hogy valaha is olcsó legyen. Érdekes azonban megnézni a 2018-as csúcsot, amit egy Mercedes tudott kreálni, elgondolkodni, hogy milyen jól megy a családi kocsink, ez pedig háromszor-négyszer erősebb. Elképesztő mérés volt!

7. Citroen BX 14 TGE

Fantasztikus autó, a korában igazi különlegességnek számított, itthon nagyon alulértékelt. Ez egy szép állapotú példány volt, szerető gazdával. Érdekes a modelltörténet is, jövőbe mutató gondolatok vezették a mérnököket amikor 1982-ben megjelent a GSA-t leváltó új, futurisztikus modell. Egy időutazás ez a mérés, megkívántuk a BX-et!

6. Lada 2105

Ha a többiek nem állítanak le, én még mindig ott beszélgetnék a mérőpad mellett ennek a Ladának a tulajdonosával. Okosan, mérnök módra megépített tuning blokkja volt. Kicsit döcögős alapjárat, - ahogy a nagy tengelyes motorok járnak - de csodálatos motorhang és lelkesítő mérés volt ez.

5. Citroen XM

Még egy Citroen a kedvenc listánkon, ezúttal az XM. Ez egy elrontott piaci pozicionálás és egyéb rossz kommunikáció eredményeképpen nem érte el a gyártó céljait, nevezhetjük sikertelen modellnek is, de ez nem változtat azon, hogy különleges autó, ami megtalálta a rajongóit. Ez a példány kivételesen jó állapotban volt, jó felszereltséggel, utána meg is néztük, mit kínál a használt piac, mert megszerettük az autót. A mérés is nagyon érdekes volt.

4. Alpina B3

Az E46-os BMW amúgy is az egyik kedvencünk, de ez az Alpina modell, ezzel a - manapság óriásinak számító blokkal - egészen különleges. Erős is, szép is, ez a példány jó állapotú, ismert előéletű volt, nem csoda, hogy nagyon tetszett mindannyiunknak. Nagyon jó példa az okos motortuningra is az Alpina munkája, érdekes megnézni ismét a mérést.

3. Volkswagen Lupo 3L

Egy komolyan vett, magas minőségben gyártott fogyasztásrekorder került a dobogó alsó fokára. Sok kilométer, kicsi motor, alacsony fogyasztás, de a teljesítmény ott van, nem vesztett semmit. Érdekes ez a modell, sokunk számára racionális döntés lenne, pl. ingázáshoz, valamint érdekes az is, hogy akkor a Volkswagen hogyan gondolta a takarékos autót.

2. Opel Astra 1.6i Rendőrség

Az autó is érdekes, de leginkább a tulajdonos lelkesedése és kutató munkája, ahogy összegyűjtötte a szentgotthárdi rendőrségi Astra dokumentumait, restaurálta az autót és szépen karban tartja. Megnéztük, hogy valóban erősebb-e az eredeti rendőrségi Astra a szériánál és sok dolgot megtudtunk róla. Idén a listánkban ezüstérmet kapott.

1. Lada Samara 2108

Ennek a mérésnek minden percét imádtuk. A tulajdonos lelkesedését, kitartó munkáját és azt, hogy nem szakmabeliként is el lehet jutni egészen magas szintre az autó (át)építésben. Nem mellesleg pedig nagyon szépen produkált a kicsit átépített Samara, nekünk ez volt a kedvencünk 2019-ben.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.