Miért ilyen tartós egy Honda?

2020.03.04. 06:56

Csupán két és fél évig gyártották, ráadásul mindez az előző évezred végén történt, de a Honda Civic hatodik generációja valahogy nem akar eltűnni az utakról. Olyan sokféle motor- és karosszériaváltozat készült belőle, hogy ez önmagában ad némi magyarázatot a töretlen népszerűségre, melyet még a típus rozsdásodási hajlama sem halványított el. A mai MűhelyPRN epizódban egy kifejezetten ritka verziót, egy Aerodecket mutatjuk meg, melynek szép története van. Az autót 2013-ban a Becsületesnepper hozta az országba, majd kézről-kézre járt. Innen szép nyerni, mondhatnád, de ez az 1,5 literes zöld kombi csak elmosolyodik. Meddig él még az angol Civic? Az autó átvizsgálása a válasz, melyet ezúttal is az Avalon Bosch Car Service-ben végeztettünk el.

Zsolt autóját is ellenőriztük az alvázszám megadásával a Totálkár kártörténeti lekérdezőrendszerben, amely az elmúlt húsz év magyarországi biztosítói, kárszakértői és autószervizekből származó adataiból merít az alvázszám megadásával. A rendszer használata ingyenes volt, mert nem találtunk korábbi helyreállítási kalkulációt, és 3990 forintba kerül autónként, ha kiderül valami, ami minden autóvásárlás előtt hasznos.

Korábbi epizódok:

Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!
2 millióért vette, most 8-ban van
Korosodó luxusautónál a vételár a legkisebb költség, ezt tudjuk, de mennyibe kerül ma a kívánatos 5-ös fenntartása?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.