2020.04.01. 18:05

Nagyon meglepődtünk, amikor kiderült, hogy az 1999-es évjáratú, korrekt állapotúnak tűnő Lancia Y Elefantino Rosso minden szeglete elnyelne néhány tízezer forintot, ha igazán kiváló állapotra törekednénk. A MűhelyPRN epizódjai kapcsán gyakran írjátok, hogy mindent meg lehet oldani olcsóbban, mint amennyiért az autókat átvizsgáló Avalon Bosch Car Service vállalná, mi viszont úgy gondoljuk, hogy az olcsóbb megoldások sokszor bizonytalanok, időigényesek, eszközökre van szükség a kivitelezésükhöz és a heves árversenyben végén gyakorta nincs számla és szavatosság. Balázs autója menthető, de óriási kérdés, hogy érdemes-e belevágnia ilyesmibe bárkinek, aki otthon nem rendelkezik megfelelő körülményekkel az autójavításhoz.

A Lancia Y alvázszámát is beírtuk a Totálkár kártörténeti  lekérdezőrendszerbe, amely az utóbbi húsz év magyarországi kárkalkulációs adataira épül. A rendszer nem talált korábbi töréskárra utaló információt, ezért használata ingyenes volt, más esetekben 3990 forintba kerül. Egy ilyen ellenőrzés csupán perceket vesz igénybe, a jelentés sokszor nem csak a kárkalkuláció időpontját és a javítás várható összegét tartalmazza, de a sérült alkatrészek felsorolását is. A lekérdezéshez erre tessék!

Korábbi epizódok:

Újként bukás volt, használtan bombavétel
A legnagyobb Suzuki jó állapotú példányai sorra érkeznek Magyarországra. Megnéztük Bencéét és elmondjuk, mire kell figyelned, ha Kizashit vennél.
A filléres, hathengeres űrhajó titka és kockázatai
A Xantia Németországból jött hozzánk, gazdája pontosan tudja, mivel jár egy ilyen autó, mi pedig ráeresztettük a gurunkat, hogy te is tudd.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.