Tapasztalatok a dízelkályhával

Mennyire hatékony a lakóautós állófűtés, ha dízel?

2020.04.06. 17:21

Korábbi Nugget tesztemben szereplő autóban egy dízelkályha ontotta a meleget. Ezek az állófűtések a személyautóba épített kis motormelengetőtől a fullos, vizes, akár egy buszt kifűteni képes kályhákig variálhatók. Lakóautóban a legnagyobb előnyük a gázos megoldásokhoz képest - a villanyos megoldások most nem játszanak, hiszen ahhoz elég izmos 230 volt kell, ami lakóautós kalandozás közben nem igazán opció -, hogy például könnyebb az üzemanyagot beszerezni kb bárhonnan. 

A hátránya, hogy nem lehet olyan finoman állítani és kicsit zajosabb, mint a gázos rendszer, így nem árt úgy elhelyezni, hogy ezt a kaszni ne erősítse fel. 

Dízelkályha működése

Aki éppen ilyesmi beszerelésén töri a fejét, a sors úgy hozta, hogy talán ez a legjobb időszak erre, van idő elvacakolni a beépítéssel. A tapasztalatokról pedig az Utravelók számolnak be, hogy hogyan is néz ki és hogyan működik, miket tapasztaltak egy középkategóriás kályhával a lakóban.

Lakóautó a Totalcaron

Ez tesz csak igazán szabaddá
Avagy egy kis tavaszi csavargás a Balaton mellett a Hymer legkompaktabb modelljével
Vadkemping a magasban
Miből lesz a cserebogár, avagy hogyan lesz egy pickupból multifunkcionális lakóautó

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.