2020.04.15. 15:56

A Nissan Micra sosem a csúcsváltozatairól volt híres. Voltak persze mindenféle kicsit jobban menő verziók a nyolcvanas évek végétől gyártott autóból de itt, Európában szinte kizárólag a kis teljesítményű bevásárlóváltozatok voltak népszerűek. Egészen a K12, vagyis a harmadik Micra-generáció megjelenéséig, amelyből összehoztak egy egészen izmos, több mint száz lóerős sportváltozatot, a 160SR-t. Anna nem véletlenül vett éppen ilyen kis Nissant, de eléggé elkerekedett a szemünk, amikor kiderült, hogy az autó csak egymillió forintba került. Létezik egészséges csúcsmodell ennyire olcsón? Kiderül a mai MűhelyPRN-ből, hiszen a Micrát is alaposan átvizsgáltuk az Avalon Bosch Car Service-ben.

A Nissan Micra 160SR alvázszámát is beírtuk a Totálkár kártörténeti    lekérdezőrendszerbe, amely az utóbbi húsz év magyarországi kárkalkulációs adataira épül. A rendszer nem talált korábbi töréskárra utaló információt, ezért használata ingyenes volt, más esetekben 3990 forintba kerül. Egy ilyen ellenőrzés csupán perceket vesz igénybe, a jelentés sokszor nem csak a kárkalkuláció időpontját és a javítás várható összegét tartalmazza, de a sérült alkatrészek felsorolását is.   A lekérdezéshez erre tessék!

Korábbi epizódok:

Újként bukás volt, használtan bombavétel
A legnagyobb Suzuki jó állapotú példányai sorra érkeznek Magyarországra. Megnéztük Bencéét és elmondjuk, mire kell figyelned, ha Kizashit vennél.
A filléres, hathengeres űrhajó titka és kockázatai
A Xantia Németországból jött hozzánk, gazdája pontosan tudja, mivel jár egy ilyen autó, mi pedig ráeresztettük a gurunkat, hogy te is tudd.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.