2020.04.22. 17:51

Ákos nagyon szereti az autóját, egy közel húszéves Saab 9-3-at. Ezek a GM-korszakban készült Saabok harminc százalékban egyeznek az Opel Vectra C-vel, de a svédek igyekeztek mindent egy polccal magasabbra pozicionálni a kiindulómodellnél. A motorok többsége turbóbenzines vagy turbódízel, ráadásul a MűhelyPRN-ben szereplő példány még automataváltós is, ami szintén jelenthet némi kockázatot egy ennyi idős és körülbelül negyedmillió kilométert futott autón. Vajon érdemes 2020-ban számításba venni a rég megszűnt márka típusait? Erre is kíváncsiak voltunk, amikor a műhelybe gurítottuk a Saabot, melyet ezúttal is az Avalon Bosch Car Service szakemberei vizsgáltak át.

Ákos Saabjának alvázszámát is beírtuk a   Totálkár kártörténeti lekérdezőrendszerbe, amely az utóbbi húsz év magyarországi kárkalkulációs adataira épül. A rendszer nem talált korábbi töréskárra utaló információt, ezért használata ingyenes volt, más esetekben 3990 forintba kerül. Egy ilyen ellenőrzés csupán perceket vesz igénybe, a jelentés sokszor nem csak a kárkalkuláció időpontját és a javítás várható összegét tartalmazza, de a sérült alkatrészek felsorolását is.  A lekérdezéshez erre tessék!

Korábbi epizódok:

Egyszer a költségek fénysebességre kapcsolnak
Tizennégy évig járt márkaszervizbe ez a Volvo, ennek köszönheti jó általános állapotát, viszont már feltűnnek a drága javítások első tünetei.
Hová tűnik az olaj a Ceedből?
Az autó első ránézésre is patika, Ceed-et venni amúgy is ajánlott. Már ha rendesen szervizelték a hét év garancia lejárta után is.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.