2020.05.20. 16:19

Miért csörög? Kérdezheted, ha láttad a MűhelyPRN legújabb epizódjában szereplő E53-as BMW, vagyis az ős-X5-ről szóló Fotelnepper-epizódot. Lajos nagy lelkesedéssel hozta el nekünk ezt a 4,4i V8-as motorral szerelt verziót. Ő az a tulajdonos, aki tudja, mivel jár a BMW-zés, hiszen elárulta, hogy másik autója egy E46 330ix. Azért így is nagyon kíváncsiak voltunk, mit mond Csabi és Bálint, miután alaposan átvizsgálták a közel 300 ezer kilométert futott, tizenkilenc éves X5-öt az Avalon Bosch Car Service-ben.

Lajos autóját is ellenőriztük a  Totálkár kártörténeti  lekérdezőrendszerben, amely az utóbbi húsz év magyarországi sérülésjavítási kalkulációiból merít. A lekérdezés ingyenes volt, mert a rendszer nem találta meg a korábbi fényezésjavításokhoz tartozó kalkulációkat. Feltételezhetően ezek nem kötelező biztosítással rendezett károkból származtak. Amikor a Totálkár érdekes nyomokra bukkan, a lekérdezés 3990 forintba kerül. 

Korábbi epizódok:

Árt a Mustangnak, ha otthon szervizeled?
Gazdája szereti az autót, de hanyagolja a márkaszervizeket, ezért otthon javította és karbantartott a V8-as sportkocsit. Ártott neki? Nézd meg!
Nagyon nehéz kárt tenni benne...
...de nem lehetetlen. Elmondjuk, mikre kell figyelned a guru szerint, ha jó Prius III-at szeretnél venni és nem akarod kinyírni.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.