2020.05.20. 16:19

Miért csörög? Kérdezheted, ha láttad a MűhelyPRN legújabb epizódjában szereplő E53-as BMW, vagyis az ős-X5-ről szóló Fotelnepper-epizódot. Lajos nagy lelkesedéssel hozta el nekünk ezt a 4,4i V8-as motorral szerelt verziót. Ő az a tulajdonos, aki tudja, mivel jár a BMW-zés, hiszen elárulta, hogy másik autója egy E46 330ix. Azért így is nagyon kíváncsiak voltunk, mit mond Csabi és Bálint, miután alaposan átvizsgálták a közel 300 ezer kilométert futott, tizenkilenc éves X5-öt az Avalon Bosch Car Service-ben.

Lajos autóját is ellenőriztük a  Totálkár kártörténeti  lekérdezőrendszerben, amely az utóbbi húsz év magyarországi sérülésjavítási kalkulációiból merít. A lekérdezés ingyenes volt, mert a rendszer nem találta meg a korábbi fényezésjavításokhoz tartozó kalkulációkat. Feltételezhetően ezek nem kötelező biztosítással rendezett károkból származtak. Amikor a Totálkár érdekes nyomokra bukkan, a lekérdezés 3990 forintba kerül. 

Korábbi epizódok:

Rendes műszakin sosem ment volna át
A Fast and Furious filmek egyik legolcsóbban megvehető sztárja, sokak vágyott sportautója a magyar valósággal fűszerezve.
Négy évszakos kabrió fillérekért, de hol a csapda?
Nem minden francia autótól kell félni, de azért egy ilyen kis 206-ossal is lehetnek problémák.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.