2020.09.02. 17:06

A T4 sorozat a Volkswagen egyik csúcsteljesítménye, ez ma már megkérdőjelezhetetlen. Az 1996 és 2003 közt gyártott platformra mindenféle kisteherautót, mikrobuszt és utazóbuszt építettek, rengeteg példány szolgált millió kilométereket valamely közületnél, sőt, a modellcsalád még távoli piacokon is sikeres volt. Ezért nem véletlen, hogy a motorválaszték az 1,9 literes szívódízeltől a 2,8 literes, hathengeres benzinesig terjedt, ahogy az sem, hogy az optimális mindenképpen a 2,5 TDI, vagyis az Audikból ismert soros, öthengeres közvetlen befecskendezéses turbódízel. A mai MűhelyPRN-ben is egy ilyen motorral szerelt példányt vizsgálunk át az Avalon Bosch Car Service-ben, ahol azt is megtudjuk, hogy pontosan hol és miért rohadnak a T4-ek, illetve mitől kell óvakodni a vásárláskor.

A vásárlás előtti és azt követő csalódások megelőzésére hoztuk létre új szolgáltatásunkat, a Totalchecket. A MűhelyPRN epizódjaiban megismert szerviz szakértelmét kapod, nincsenek kamerák, csak fontos megállapítások és a végén egy árajánlat, amelyből akkor is tájékozódhatsz, ha nem javíttatni szeretnék, csupán eldönteni, hogy megvásárolsz-e egy autót, vagy sem. A részletekről mindent elmondunk az alábbi cikkben, ahol a szolgáltatási csomagok tartalmát is bemutatjuk és időpontot is foglalhatsz.

Korábbi epizódok:

Egyszer a költségek fénysebességre kapcsolnak
Tizennégy évig járt márkaszervizbe ez a Volvo, ennek köszönheti jó általános állapotát, viszont már feltűnnek a drága javítások első tünetei.
Hová tűnik az olaj a Ceedből?
Az autó első ránézésre is patika, Ceed-et venni amúgy is ajánlott. Már ha rendesen szervizelték a hét év garancia lejárta után is.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.