Skoda Octavia? Ugyan már! Vagy mégis?

Totalcar Erőmérő: Skoda Octavia 1,8 20V turbo - 2001.

2021.03.12. 18:08

A modernkori Octavia hatalmas telitalálat lett az európai autópiacon. Jó időben jött, jó ajánlat volt a költséghatékony megoldást keresőknek. Emlékezzünk: 1996-ot írunk, pont 5 évvel a Skoda eladása/megvásárlása után. Nagyjából ennyi idő kell egy új modell piacra dobásához, még úgy is, ha a komponensek többé-kevésbé rendelkezésre állnak.

Fotó: Zách Dániel
Fotó: Zách Dániel

Kapunk egy nagynak kinéző, nagy csomagtartójú, ötajtós, strapabíró autót. A motorját tekintve egy csúcsmodell volt az 1,8- as turbó a 150 lóerejével. Ekkor még nem volt RS modell sem. Érdekessége a mérésre érkezett autónak, hogy korábban az előző tulaj az Autokorbelnél végeztetett egy optimalizálást. Ha az akkori adatokat nézzük, megugrotta az RS értékeit, nyomatékban pedig még több is. 

Fotó: Zách Dániel
Fotó: Zách Dániel

Gergely nemrégen vásárolta az autót és azonnal jelentkezett az Erőmérőbe, mert nagyon kíváncsi, mit tud az autója ilyen előélettel. Kedveli ő is és a Népítélet is. A 7,5-ös átlag jónak mondható, kiemelkedik a megbízhatóság a 8,5-es átlaggal. Emlékezzünk csak az előző autónkra, a BMW 325-re! Mi volt a nép ítélete? Hány lóerőt tudott és mennyi nyomatékot? Itt megnézheted. Érdemes lesz majd összehasonlítani, kinek mi a preferenciája.

Ténykérdés, hogy a Skoda is nagyon jó állapotban van, sokan irigykedhetnek, a rozsda sem kezdte ki rendkívülien. Egyszóval van még pár jó éve a magyar utakon, de előtte az Autokorbel profi mérőpadján volt jelenése. Szerinted mennyit tudott a győri motor?

Ha tetszett hetente jelentkező sorozatunk mai epizódja, iratkozz fel a Totalcar Youtube-csatornájára, nézd meg az Erőmérő korábbi epizódjait is, illetve jelentkezz saját autóddal ezen a linken, ha úgy érzed, a mérőpadon a helye.

Az Erőmérő sorozat korábbi epizódjai:

Nem várt FORDulat
Mit nem adtunk volna ennyi erőért 20 éve? Egy villanyautóval zárjuk sorozatunkat.
Ilyen egy jól bevált recept: 300+ LE
Saját tervezésű és gyártású motorbelső, egyedi program, sok év munkájának gyümölcse. Tartsatok velünk ma is.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.