Insignia: tiltott motorok és titkos tippek

MűhelyPRN: Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI Bi-Turbo – 2014.

2021.07.14. 17:34

A műfaj nehézbombázója az Insignia, az Opel középkategóriás modellje, amit végül nyolc éven keresztül gyártottak, rengeteg motorváltozatban, négy-, ötajtós kivitelben és kombiként. Az Avalon szervizben átvizsgált autó egy kombi, amit Country Tourer néven, megemelt futóművel és műanyag betétekkel feldíszítve árultak. Motorja is izgalmas, a kétliteres dízelmotorra két turbófeltöltő került. S hogy a technikai érdekességeket tovább soroljuk: összkerekes és elektronikusan állítható a futómű csillapítása. Kell félni mindezektől? A MűhelyPRN vendége Ivanits Richárd, az Insignia Club szakértője, ő ad vásárlási tanácsokat, elmeséli a típushibákat és elárulja, melyek az ajánlható motorok az Insigniához. És persze a feketelistásakat is.

Ha tesztet olvasnál az Insigniáról, elég komoly szakirodalmat halmoztunk fel belőle, az összeset itt találod. Ha kifejezetten használtteszt érdekel, ezt érdemes elolvasni.

Korábbi epizódok:

Kézit akart, automatát vett 420 ezer km-rel
Benzines, automata váltós Galantot választott Emese a kínálat felső részéből. Így kell ezt csinálni, vagy élete tévedése volt?
Ami nincs benne, az nem romlik el!
Ha pár százezerért keresel autót, akkor a Fabia I. az egyik lehetőség. Erre is lehet költeni, de hol a határ, amíg meg is éri?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.