Ilyen egy méltó Maserati!

Erőmérő: Maserati Ghibli S Q4 - 2017

2021.10.29. 06:08

A formai ötletek mellé átgondolt a technika. Mondhatnánk, hogy a szépség a kiforrott megoldásokkal jár együtt. De a szépség szubjektív, a kiforrott szó jelentése pedig eléggé tág. Mi viszont konkrétumot hozunk: ennyit tud a biturbó V6 számokban!

Már 1967-ben vásárolhattunk volna Ghiblit. Már ha éltünk volna, ha lett volna elég pénzünk és ha ismertük volna. Az egy más autó egy régi korból, annyira régiből, hogy azóta volt már Ghibli II. Abban biturbó V6 dolgozott, és mit ad az ég, ebben a 2017-es Ghibliben is két töltő eteti a háromliteres V6-ot. Viszont itt már nyolcfokozatú automatát találunk és minden kerék hajtott. Alaposan körbejártuk ezt a szép autót mérés előtt, mindenki talált csemegét, és egyöntetű volt a vélemény: ez egy valódi Maserati. De vajon tudja-e, amit papíron ígér?

Nagy V6, DOHC, hengerenként négy szelep, két turbó két köztes hűtővel, finom automata váltó, biztos tapadás összkerék-hajtással: minden adott a jó autózáshoz. És most már azt is tudjuk, hogy a 60 fokos hengerszögű V6 hangja nagyon szép, alul kedves, felül bősz, sokkal többnek hallani a fordulatot, mint amennyi valójában. De a lényeg, hogy szinte mindenhol erős, így könnyedén teljesíti a pilóta parancsait. Úgy tűnik, ez a mai Ghibli tudja, amit a szigonyos jelvénytől várunk.

Nyomjatok egy lájkot ha tetszett, jelentkezzetek autótokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat! Hölgyek jelentkezését is szívesen látjuk!

Korábbi epizódok:

Nem várt FORDulat
Mit nem adtunk volna ennyi erőért 20 éve? Egy villanyautóval zárjuk sorozatunkat.
Ilyen egy jól bevált recept: 300+ LE
Saját tervezésű és gyártású motorbelső, egyedi program, sok év munkájának gyümölcse. Tartsatok velünk ma is.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.