Egy Golf GTI 16 évesen is GTI

MűhelyPRN: Volkswagen Golf V GTI – 2005.

2021.12.01. 17:19

Erika erős kocsit akart, vett egy Golf GTI-t. Aztán elhozta az Avalon szervizbe átvizsgálni. Bár 16 éves autóról van szó, ez egy csúcsváltozat, közvetlen befecskendezéssel, turbóval, komplikált hátsó futóművel, és a Golf V amúgy sem a legcsábítóbb használt autó, mint megtudjuk a Neppertől. Vagyis hatalmas tunkolásra készültünk, de a végeredmény mégsem az lett, mint amire eredetileg számítottunk. És kiderül, hogy a TSI nagyon nem ugyanaz, mint a TFSI.

Mit gondolt Karotta a Golf V GTI-ről még akkor, amikor új volt? Gyulavitéz meg a gyengébb Golf V GT-ről írt új korában tesztet, amelynek motorjáról később Novoth Tibi azt is megírta, miért törnek el a dugattyúk a kompresszorral és turbóval is feltöltött 1.4 TSI-kben. Ha pedig valami olcsóbb, használt Golf V érdekelne, egy icipicit kisebb motorral, erről is van cikkünk. Ha a korábbi 127 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.  

Korábbi epizódok:

Zoltán és a 3F szabály: Mégane RS
Úgy tűnik, Zoltán nem hallott a szabályról, sőt ez már az ötödik F-je. 225 lóerős és 17 éves: egy Mégane RS. Túléli a technika a sok lovat?
Így ejt csapdába egy öreg Toyota
Működik, meg minden, de költeni kell rá, ha nem is sokat. Csakhogy az autó sem ér sokat. Te mit tennél?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.