Van még remény

MűhelyPRN: Mazda CX-7 CD 2.2 – 2011.

2022.05.04. 16:12

János Mazdája egy igazán kellemes meglepetés, bár tegyük hozzá, hogy az előző tulaj üzemeltetési hibája miatt már túl van egy motorjavításon. János viszonylag frissen vásárolta a 2,2 literes dízelmotorral szerelt SUV-t, és elhozta átvizsgálásra az Avalon szervizbe, hogy megtudja, mit vett. Kíváncsian mentünk be alá – főleg János –, hogy mit találunk, ennek a Mazdának is mumusa-e a rozsda. Gyere velünk, hátha van még remény.

A dízelmotor megjelenése alapjaiban szorította vissza a benzines CX-7-esek eladásait Európában. Az első 2-3 évben (2006-2009) csak a 2.3 DISI nevű, turbós, közvetlen befecskendezéses motorral árulták a típust. Ezzel a motorral később elég sok probléma lett, például nyúltak a vezérműláncok, kokszosodott, de ezt az első teszt megírásakor még nem tudtuk. Csak azt, hogy sokat eszik. Aztán jött a dízel, először egy menetpróba, majd egy hosszabb teszt erejéig, érdemes elolvasni mindkettőt.

Ha a korábbi 148 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Novoth Tibi bevállalta, de te csak óvatosan!
Benzines is, Multitronic automata is – nem a legjobb hírben álló A4-konfiguráció, viszont a tulajdonos rengeteg szeretettel és pénzzel áll hozzá.
Aki a szíve mélyén BMW-s, az is marad!
Nagyon ritkán lehet látni már a második 5-ös BMW generációt, Mario viszont nem dicsekedni jött, kíváncsi, mik az autó hibái és mennyit kell költenie rá.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.