Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Ilyen egy BMW, ha megadnak neki mindent

MűhelyPRN: BMW 520xd – 2014.

2022.08.10. 16:07

Óriási a szórás az F10-es kódú 5-ös BMW-k használtpiaci árában, 520d-ből a legolcsóbbak bőven 4 millió forint alatt kezdődnek, a drágábbak pedig 10 millió körül érnek véget, és persze hatalmas a különbség a futásteljesítményükben és az állapotukban is, éppen ezért nagyon fontos az átvizsgálás, ami ezúttal is az Avalon szervizben történt. A kényelmes, masszív és csendes utazóautó sokaknak lehet nagyon csábító, ezzel az N47-es motorral pedig a fogyasztása is elég alacsony tud lenni, viszont költeni kell rá, mégpedig folyamatosan, az elhanyagolt példányok előbb-utóbb feneketlen pénztemetővé válnak, ha ki nem gyulladnak.

A műsorban járt autó viszont korántsem elhanyagolt, sőt, újkora óta ismerten megkapott mindent, amit kért, egyszer sem hanyagolták el a szervizelését, és azzal is számoltak, hogy a motor egyik típushibájának számító főtengely-csapágy problémát bizony nem olcsó orvosolni. Sokba került, és még a folyamatos, költséges karbantartások ellenére sem maradt üresen az Avalon árajánlata.

BMW F10-ből nagyon széles motorválasztékkal lehet találkozni, a benzinesek között turbós négyhengerest, szívó sorhatost és hibridet, sőt, V8-at is találunk, a dízelek között a legtöbb négyhengeres, a hat henger a korai 25d-kre és 30d-től felfelé jellemző. Az M5 már bemutatásakor egy legendás autóvá vált, ami a mai napig Karotta egyik kedvenc BMW-je, de az ActiveHybrid-vonal is itt lépett be az 5-ös sorozat életébe.

Ha a korábbi 162 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Viszi a pénzt a V8?
Gyönyörű és ikonikus, itthon pedig egész ritka autó egy ilyen piros Mustang, de gyanús az előélete, és vannak ismert bajai is.
17 éves korom óta járok Audival
Nem új, de a formája még mindig frissnek hat: buktató csak a 200 ezer feletti futásban lehet.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.