Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Sokat költesz rá, mégis nagyon szereted

MűhelyPRN: Range Rover Sport TDV6 – 2006.

2022.08.24. 17:37

A luxusterepjárók egyik őse volt a Range Rover, eredeti jellegéből pedig igyekeztek sokat átmenteni a 2001-ben bemutatott harmadik generációra is. Furcsa érájából származik ez a Land Rovernek, a típus bemutatásakor a teljes Rover-csoport a BMW tulajdonában volt, tehát elég sok, főleg elektronikai részletében osztozik a korai BMW-kkel, később azonban már a Ford kezébe került a gyártó, a modellfrissítés utáni példányoknál Jaguar benzinesekkel és Ford dízelmotorokkal találkozunk – ez utóbbiaknak van rosszabb híre, éppen ezért hívtunk mi is egy ilyet az Avalon szervizbe.

Zoltánnak nagyon régi vágya volt a típus, és első látásra beleszeretett ebbe a TDV6-ba, ami a széria legkisebb dízele, de így is 190 lóerőt és 440 Nm nyomatékot ad le főtengelyen. Már vásárláskor tudta, hogy ezt a kocsit nem megvenni lesz drága, de lelkesen tankolja és szervizelteti, egy elfüstölt váltót már ő cseréltetett ki, a motort még az előző tulajdonos, miután eltört a főtengely. De most sincs jó hangja...

Ha a korábbi 164 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Szó szerint kivette az előző tulaj kezéből
Parkoló Parádéra készülve ismét behívtuk Imrét, a pilótát, hiszen van még gyönyörű Mercije onnan, ahonnan ez jött. Hibát viszont találtunk!
2 millióért vette, most 8-ban van
Korosodó luxusautónál a vételár a legkisebb költség, ezt tudjuk, de mennyibe kerül ma a kívánatos 5-ös fenntartása?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.