Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Rendes műszakin sosem ment volna át

MűhelyPRN: Mitsubishi Eclipse 2,4 – 2000.

2022.10.01. 09:31

A Mitsubishi Eclipse harmadik generációja már 22 éve létezik, mégis a mai napig megőrizte különlegességét, itthon nagyon ritka madár, az Avalon szervizben is rég láttak ilyen típust. 2,4 literes alapmotorja ugyanannak a 4G-sorozatnak a tagja, ami a 90-es évek Mitsubishijeinek jelentős részét hajtotta, ám 150 lóerővel és automata váltóval nem repíti annyira ezt az 1,3 tonnás karosszériát, mint amennyire azt a V6-osoktól elvárnánk.

Ricsi azonban nem véletlenül választotta ezt az autót. Sajnálatos módon mozgássérültként éli életét, ezért a kézi váltós példányok nem jöttek szóba, és mivel egy szeretetszolgálatnál dolgozik, így az anyagi lehetőségei is limitáltak. A konkrét példány elég olcsó volt, de sanyarú élet áll mögötte, 18 előző tulajdonossal, sok tákolással, csúnya javítással és idegesítő hibákkal: nagyon erős szűrőn át kell nézni ezt a kocsit, hogy emlékeztessen arra, ahogy Roman Pearce száguld vele a 2 Fast 2 Furious filmben. Ricsi elsősorban tanácsért jött: hogy álljon neki a felújításnak, mivel kell azonnal foglalkozni, és mégis mennyibe fog neki mindez kerülni. Ezúton is sok kitartást kívánunk neki az autó teljes javításához!

Ha a korábbi 169 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Viszi a pénzt a V8?
Gyönyörű és ikonikus, itthon pedig egész ritka autó egy ilyen piros Mustang, de gyanús az előélete, és vannak ismert bajai is.
17 éves korom óta járok Audival
Nem új, de a formája még mindig frissnek hat: buktató csak a 200 ezer feletti futásban lehet.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.