Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Itt csak Novoth Tibi segíthet!

MűhelyPRN: Peugeot RCZ 1.6 THP – 2010

2022.10.22. 06:37

A Peugeot 308 RCZ egy koncepció volt, amiről azt hittük, sosem valósul meg, de végül a 308 nevet elhagyva befutott, egyediségéről pedig sokat elmond az, hogy nem is a 308-akkal egy helyen, hanem az ausztriai Magna Steyr gyártósorain szerelték össze. A sportautós formához a kétliteres HDI egy szerény, de biztonságos választás, nagy nyomatékkal és kedvező fogyasztással, a bátrak viszont az 1,6 turbóval veszik, a hírhedt Prince-motorral, amely az RCZ esetén 156 és 270 lóerő közötti teljesítményszintekkel volt elérhető. Az Avalon szerviz munkatársai mellett a motor guruja, Novoth Tibi is átnézte az autót!

 István, az autó tulajdonosa benzinest választott, de a legkisebb teljesítményszintűt: 156 lóerejét 6000-es fordulat mellett adja le, viszont a 240 Nm-es csúcsnyomaték már 1400-as fordulattól megvan, tehát egy széles tartományban használható motorról beszélünk, a 8,4 másodperces 0-100 pedig elfogadhatóan dinamikus érték. 2010-es, vagyis a széria elejéről származik, ehhez képest annyira nem volt olcsó, és viszonylag sokat is költöttek rá, tehát elvileg hibátlan állapotban van. Lesz meglepetés?

Ha a korábbi 172 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

2 millióért vette, most 8-ban van
Korosodó luxusautónál a vételár a legkisebb költség, ezt tudjuk, de mennyibe kerül ma a kívánatos 5-ös fenntartása?
Hibajelzés a próbaúton
Big Daddy Laca alapvetően motoros alkat, de még a családi S-Maxból is a legerősebbet választotta. De mennyit kellene költenie rá?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.