Tudjuk, hogy rossz, de mennyire?

MűhelyPRN: Mazda 2 – 2003.

2022.12.10. 10:53

Az első generációs Mazda 2-t minden túlzás nélkül nevezhetjük elfeledett autónak, pedig tagadhatatlanul vannak előnyei: kívül kicsi, cserébe belül viszonylag tágas családi kisautó, faék egyszerű technikával. Viszont a korabeli Mazdákhoz hasonlóan ez a típus is nagyon tud rohadni, az elhanyagolt állapotú példányokra pedig kétszer-háromszor rá kell költeni az árukat, mire igazán jó autók lesznek. Érdemes megmenteni? Esélylatolgatás az Avalon szervizben!

Péterék autója 14 éve nem cserélt gazdát, ennek megfelelően ismerik az előéletét, és azt is tudják, hogy az utóbbi időben kissé el lett hanyagolva. Vannak rajta esztétikai hibák, alakul a rozsdásodás, a motor csipegeti az olajat, valamiért világít a check engine, de a fékre és a futóműre is lehet költeni.

Ha a korábbi 179 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

Ha a szerelőm nemet mond, akkor is megveszem
Hungarikum talán nem lesz, de erős magyar kötődése miatt is lehet szeretni a TT-ket. De mennyi baja van 13 évesen? Átvizsgáltuk!
Ezzel mindenhol beengednek
Ha egy igazi munkagépet akarsz: 2,5 literes dízelmotor, 3 tonnás vonóhorog, összkerékhajtás. De tényleg eltörik az alváz?

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.