Rejtőzködő erőgép saját DNA-val

2023.02.23. 18:04

A négylevelű lóherét régóta szeretjük az Alfánál. A most lemért autó esetén is a sportos modellt jelenti, van akinek az egyetlent. Komoly futómű egy friss fejlesztésű platformon, nagy esély volt a sikerre. Több, mint 10 évig gyártották – nem csak ezért.

Kompakt autó egy viszonylag nagy nyomtávval és tengelytávval; erős motor, jó futómű, látványos és jó fékek. Ugye ezeket keressük egy sportos autóban. A lökettérfogat ugyan nem nagy , csak 1750 cm3, de könnyű és elég erős lett. A MűhelyPRN-ből is ismerhetitek az autót, sikeres epizód volt. Nézzük, mit tud egy 13 éves autó.

DNA – angolul a sejtek örökítőanyagának a DNS-nek a megfelelője. Ezt választotta az Alfa az üzemmód választónak. Kipróbáltuk D, mint dynamic, és N, mint normal állásban is.

A padra könnyen álltunk be, az autó most is jól mutat.

Szóval érződik az erő. Az üzemmódválasztó hozza az ígéretét a nyomatékban is, de gondolom a pedálkarakterisztikában is. Biztosan nehéz lehet megállni, hogy ne tapossuk el neki, mondjuk egy versenypályán.

Hozunk még érdekes autókat, de addig is kérlek ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, itt azt is meg tudjuk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!