Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Megbízható, benzines, fiatal kombi. Hol a hiba?

MűhelyPRN: Kia Optima 2,0 – 2017

2023.03.18. 06:20

Dél-Korea az új Japán, szinte csak ezt lehetett hallani a szaksajtóból 5-10 éve, amikor a Hyundai és a Kia modellek már teljes bizonyossággal eljutottak arra a szintre, hogy a minőséggel, a megbízhatósággal és az egyszerű, de tartós megoldásokkal párosítjuk azokat fejben. A Mondeo-méretű Kia Optima nagyon sokféle motorral és hajtással érkezett, volt dízel, plug-in hibrid, de Imre egy sima, kézi váltós benzinest választott, nehéz lett volna ennél biztosabbra menni.

6 évesen egy ilyen autónak nyilván nagyon kevés baja lehet, ha nem volt széthajtva vagy összetörve, de kisebb karbantartási elmaradások még úgy is felbukkantak, hogy egyébként rendszeres, minőségi szervizt kap az autó. De milyen ajándékot talált az Avalon szerviz a burkolat alatt?

Ha a korábbi 192 MűhelyPRN epizódot is megnéznéd, itt találod a lejátszási listát.

Korábbi epizódok:

A fiatalok kedvence a 90-es évekből!
Nagyon sokan vágynak ilyen autóra, de sajnos a legtöbbet már széthajtották, összetörték, vagy csak hagyták elrohadni. Megnézünk egyet, ami szerető gazdánál van.
Megszavaztátok, behívtuk
Ez az egyik legolcsóbb módja a nyári kabriózásnak, de vajon a franciás megoldások milyen szervizköltségekkel járnak? Kiderül!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.