Autós játék interneten

2002.01.21. 10:12

Ha unalmassá válik a világháló, dobd fel egy ötlettel. Újabban nemcsak autót lehet bérelni a neten, hanem autós játékot is. A Motor City Online, ahogy neve is mutatja, online autóverseny-szimulátor program, havi csekély tíz dollárért egy játékban egyesíti az autóépítés, fenntartás és persze a versenyzés élményét, hasonló megszállottakkal kapcsolatban állva.

 
   
   

Mielôtt bármit tennél, teremts egy vezetôt, olyat, akivel azonosulni tudsz. Válassz ruhát, színeket, logót, aztán hajrá! Ne lepôdj meg, ha kezdetben szűkös a választék (pl. 3 ruha); ahogy mélyebbre hatolsz a játék rejtelmeiben, egyre bôvül a lehetôségek köre. A nyitó autóválaszték vásárlással bôvíthetô, bár el kell telnie egy kis idônek, míg eladod a régit, és lesz elég pénzed az újra. Kezdetben a kapott summa elég csekély, érdemes küzdeni, aztán dôl a lé.

 
   
 

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: garázs, szervizhálózat, gyors ügyintézés. A legfontosabb természetesen a kiváló pályák egész sora. Ha egy szintet szintidôn belül teljesítesz, máris továbbléphetsz. (Sajnos nincsenek cheatkódok, elsôre mindenki az egyes szinten kezd) Minél magasabb szintre jutsz, annál több lehetôség nyílik meg elôtted.

 
   
   

Igazi profi stratégia a szerzôktôl: sose lehet megunni a játékot, minél tovább jutsz, annál többet akarsz. A csúcs három pályán aztán megnyílik a bôségszaru: 24 autómodell, kiváló pályák. A játékot egyébként több, mint harmincan fejlesztették, szintén online módon.

 
   
 

Összességében több, mint 60, a harmincas évektôl a hetvenesekig gyártott autót lehet kipróbálni. Tervezik, hogy hónapokon belül jelentôsen bôvül a választék. Egyébiránt a játék mintegy 2000 részbôl áll, és a szám csak egyre nagyobb lesz.

Grafika
Fantasztikus. Jobb, mint a legtöbb konkurensé. Persze a szépségnek ára van: nem elég a rendkívül gyors processzor, bika videokártya is kell, különben mit sem láthatsz az egészbôl. (Az egér így is lassú.)

Hang

 
   
   

Játék közben régi rádióadók adását hallgathatod. A motorzaj, fékezés, csikorgás, egyebek: totál életszerű. Jó hangkártya elengedhetetlen.

A játékkal több száz órát lehet eltölteni az unalom csekély jele nélkül. A törzsprogramot CD-n kell megvenni, 50 dolláros ára nem kevés, pláne, hogy késôbb be kell szállnunk az online buliba, és az összeg akkorra már a sokszorosára rúghat. (online nyilatkozat hiányában nem lehet játszani.) A CD megvásárlásával jár egyébként egy hónap ingyenes netes kipróbálási lehetôség is. Aki nem sajnálja a pénzt, keresse az üzletekben a gyártó, a Digital Arts logóját.

Rendszerigény: Win9x/ME/2000/XP
Min. modemes internetcsatlakozás (ADSL vagy kábel ajánlott)
Web-böngészô a megjelenítéshez
Min. 350 MHz PII processzor, PIII 500 ajánlott
64 MB RAM
800 MB tárterület
DirectX 8 (korábbival nem megy)
Gyors 3D videokártya DirectX 8 támogatással
Plusz az egyéb sallangok: CD, billentyűzet, Joystick vagy kormány