Ez a BMW gombnyomásra változtatja a színét

2022.01.06. 07:33

Egy pillanat alatt lesz fehér a sötétszürke autóból! Kicsit kezdetleges, de működik, ebben a videóban meg is lehet nézni.

Elsőre elképzelni is nehéz, mindenesetre létezik, a BMW megmutatta, az Out of Spec Studios pedig a CES 2022 megnyitója előtt levideózta. Egy teljes egészében sötétszürke BMW iX-et látunk, ami egy másodpercen belül kifehéredik, majd szinte azonnal lefuttat egy újabb szürke színátmenetet a külső fényezésén.

Hihetnénk, hogy ez az egész csak egy trükkfelvétel, de a BMW már korábban elárulta, készülnek egy ilyen technológiával a Las Vegas-i kiállításra, és mint az a videón is látszik, sikerült bemutatható állapotba hozni a koncepciót. A videó készítője szerint a gyártó a kiállítási példány mellett egy tartalék autót is hozott, mivel a dolog még gyerekcipőben jár, és meglehetősen érzékeny a hőmérsékletre: ha túlságosan lehűl vagy felmelegszik, előfordulhatnak működési zavarok. Optimális esetben viszont a színváltás vezérelhető, és azonnal megtörténik.

A technikai akadályok mellett jogi problémák is felmerülhetnek, ha a gyártó egy ilyen fényezésű autót szeretne piacra dobni, de egyelőre még szó sem volt ilyesmiről. A BMW nem árulta el, milyen céljai vannak ezzel a műszaki megoldással, ahogy arról sem beszéltek, milyen technológia áll a háttérben.

Ha érdekel, hogyan fényeznek autót manapság, ezt a videónkat ne hagyd ki! Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.