Digitális kulcsot kapnak a Hyundai és Genesis modellek

2022.01.17. 16:33

Egyelőre csak bizonyos BMW-ket lehet az iPhone digitális pénztárcáján keresztül kinyitni, de a koreai vállalat is érkezik a funkcióval.

A Hyundai és a Genesis modellek egy része rövidesen megkapja az Apple digitális kocsikulcsát, ami által az iPhone-felhasználók könnyedén, a Tárca alkalmazásból tudják majd kinyitni és elindítani autójukat. A koreai autógyártó már jelenleg is kínál MyHyundai with Bluelink, illetve Genesis Intelligent Assistant alkalmazásokat, amiknek segítségével ezek a funkciók elérhetők, de a terjedést, a megbízhatóságot és a kényelmet mindenképp segíti a tény, hogy ez egy natív funkcióvá válik, amihez nem kell semmit külön letölteni a mobilra.

Az androidos telefonok kapcsán vélhetően nem lesz nagy változás, a külön alkalmazás biztosan kell még egy darabig, viszont a telefon iránt nyújtott követelmények alacsonyak: a legalább Android 7 főverzió és a Bluetooth 4.0 egész biztosan minden, az utóbbi évekből származó mobil sajátja, ezen kívül pedig csak egy NFC kell, ami szintén nagyon gyakori ezeknél az eszközöknél.

2021 januárjáig visszamenőleg lesznek olyan Hyundai és Genesis modellek, amik fel vannak készítve a funkcióra, azt viszont nem tudjuk, hogy csak az érintéses NFC, esetleg az érintés nélküli, az autó nagyjából 10 méteres körzetéből működő UWB vagy Bluetooth LE technológiával is dolgozik-e majd a gyártó.

Korábban volt olyan hír, hogy a Hyundai fogja az Apple autóját építeni, ám ezt a felvetést hamar megcáfolta a Hyundai.

Az IONIQ 5-ről szóló videónkat láttad már?

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!