Fizetőssé válhatnak a TikTok és az Instagram tartalmai

2022.01.21. 11:54

2020-ban és 2021-ben a kínai videomegosztó TikTok volt a világ legnépszerűbb alkalmazása, ha a letöltések számát nézzük, ami ahhoz képest, hogy nemrég ismerhetjük őket ebben a formában, brutális eredménynek számít. A platform, amit a nagyon laza szerzői jogi körülmények miatt sokan az internetes szabadság mekkájaként tartanak számon, hamarosan megváltozhat, az ingyenessége legalábbis megszűnhet.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

A The Information értesülései után a The Verge részére is megerősítette a cég szóvivője, hogy tesztelik, miképp érdemes fizetőssé tenni a különféle tartalomszolgáltatókra való feliratkozást: ezzel a TikTokot elsődleges megosztási platformként használó, népszerű tartalomgyártók egy része biztosan élni is fog.

A TikTok egyébként jelenleg is ad lehetőséget arra, hogy a rajongók támogassák kedvenceiket, a Creator Next funkción belül ráadásul a borravalónak szánt összeg 100%-a eljut a feltöltőhöz. Viszont, ahogy az Instagramot is birtokló Meta fogalmaz, a fizetős feliratkozások segítenek abban, hogy a kreatív munkából élő feltöltők rendszeres havi bevétellel tudjanak számolni, ezzel stabilabb és nyugodtabb hátteret teremtve a tartalomgyártáshoz.

Az Instagram Subscribe csomag – a legtöbb ilyenhez hasonlóan – elsősorban nem az ingyenes feliratkozók korlátozására, hanem a fizető ügyfelek kiemelésére teszi a hangsúlyt: az ilyen kommentelők kiemelt hangsúllyal, a feliratkozásukat jelző jelvénnyel jelennek meg, a feltöltők pedig exkluzív sztorikat és élő közvetítéseket adhatnak kiemelt követőiknek.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!