Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

A Gran Turismo 7 egy nagy játék lesz, szó szerint

2022.01.25. 11:14

A manapság futó autós játékok közül a Gran Turismo-sorozat egészen közel áll ahhoz, amit szimulátornak lehet hívni, élethű fizika, pontos irányíthatóság, rengeteg autó és pálya, online megmérettetések és izgalmas versenypályák teszik színessé. A legújabb rész, a Gran Turismo 7 már önmagában erős érv arra, hogy miért vegyen valaki PS4 vagy PS5 konzolt, de a február 25-ei letölthetőségig érdemes 110 GB-ot felszabadítani az SSD-n ahhoz, hogy minél hamarabb élvezhessük.

A korábbi becslések bőven 100 GB alatti játékméretről beszéltek, viszont a Sony elérhetővé tette az előrendelői oldalt, ahol apró betűvel ugyan, de leírják, hogy ennyi hely mindenképp kell a gépen, ha telepíteni akarjuk. Itthon 25-35 ezer forintért indult el az előrendelés, az alapváltozatból külön van PS4-es és PS5-ös verzió, a drágább Anniversary Edition pedig mindkét gépre telepíthető: akinek most még a régebbi gépe van, de tervezi a cserét, annak érdemesebb lehet ezt beszerezni.

Az Anniversary Edition egyébként csomó egyéb extrát is ad, autók közül egy Mazda RX-Vision GT3-as koncepciót, egy Porsche 917-et és egy 1997-es Toyota Supra GT500-at is kipróbálhatunk az alap verzióban is 420 fölötti tagot számláló autópakk mellé, de országunk színében pompázó Toyota GR Yaris, számos extra kredit és egyedi PSN-avatar is jár a játék 25. évfordulóját ünneplő kiadáshoz.

Nem újdonság, hogy egy konzolos játék sok tárhelyet igényel, de ez a 110 GB mindenképpen meglepő, hiszen egy aktuális Call of Duty: Vanguard alapjáték is megáll 95 GB alatt, és a konkurensnek számító Forza Motorsport 7 sem lépte át a 100-as határt, a hatalmas térképen szabad bolyongást adó Forza Horizon 5 volt, ami hasonlóan sok tárhelyet foglal. A PlayStation 5 nettó alaptárhelye körülbelül 665 GB, tehát ennek közel hatodát megeszi a játék, viszont bővítésre több opciója is van annak, aki szűkösnek érzi a gyári SSD-t.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!