CarPlay-szerű megjelenést kap az Android Auto

2022.02.02. 12:26

Több fotó is kiszivárgott az Android Auto rendszer következő nagyobb frissítéséről. Az AndroidWorld fotói alapján a Coolwalk kódnevű új felület hasonlítani fog az Apple CarPlay által megszokottra, így a felépítése teljesen megváltozik.

A fenti állapotsor helyett az autó képernyőjének jobb alsó sarkában fogjuk látni a telefon akkumulátorának állapotát, a térerőt és a pontos időt, innen érintéssel kérhetjük a Google Segédet is. Szintén alul, de bal oldalról hívhatjuk elő a főmenüt, illetve itt látjuk majd azt is, hogy épp hangos, rezgő vagy néma módban van eszközünk.

Bal oldalt maradva a legutóbbi tevékenységeinkhez tartozó kezelőszervek uralják majd a megjelenített felületet, ez lehet zenevezérlés, legutóbbi hívás, vagy bármi, amit az általunk használt alkalmazások támogatnak. Ez mindenképpen előrelépés lesz a korábbi állapothoz képest, amikor a térkép kivétel nélkül elfoglalta a kijelzőfelület nagy részét, a fenti fotón látszik is, hogy csak a tartalom fele a navigáció ebben a nézetben.

A bejövő hívások elutasításakor küldhetünk szöveges üzenetet is a hívó fél részére, azt viszont nem tudni, hogy csak az előre beállított sablonokkal tudunk majd válaszolni, vagy diktálva is kifejthetjük, miért nem vettük a telefont. A frissített rendszer állítólag tükrözni tudja majd a telefon teljes tartalmát az autóra, viszont a videós médiatartalmak jó eséllyel nem fognak működni, ha az autó épp mozgásban van: nem is túl jó ötlet ilyenekkel elvonni a vezető figyelmét. Egyelőre még kérdéses, hogy mikor mutatják be a friss Android Autót, elképzeléseink szerint a Google I/O nevű fejlesztői konferencia adhat erre teret, májusban.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!