Versenyfékből gyártják a svájci karóra tokját

2022.02.05. 14:59

A Peugeot 9X8 néven készülő Le Mans-i versenyautó prototípusaiban használt karbon fékalkatrészeiből készült el a Lorige BL-Endurance órájának tokja, ami különleges megjelenése mellé svájci automata szerkezetet és DLC-bevonatot kapott. Meg brutális árazást.

A méretes, 51,6 x 43,6 milliméteres hosszúsággal és szélességgel, illetve 10,5 milliméteres vastagsággal rendelkező óra jelentős részben karbonból készült, de lünettája, hátlapja, koronája és tokfülei fekete DLC bevonatú, 5-ös fokozatú titánból készültek. A számlapra PVD-bevonatú mutatók kerültek foszforeszkáló réteggel.

Svájci automata szerkezete névlegesen a Lorige sajátja, LOR-PR03 névre hallgat. 37 köves, 28 800-as lengésszámmal bír és 294 alkatrészből áll, 45 órás járástartalékának aktuális állását a számlap alsó felén meg is mutatja.

Az időn kívül a dátumot is leolvashatjuk róla. Az alapokat fekete-szürke színvilág jellemzi, de fehér és kriptonitzöld elemek is feldobják megjelenését.

A 100%-ban Swiss Made plakettet birtokló óra nem olcsó, főleg ahhoz képest, hogy maga a Lorige márka nem különösebben ismert órás körökben. A Peugeot-s kivitel 35 ezer euróról indul, ami 12,5 millió forintnak felel meg, és nem, nem adnak hozzá ajándékba egy autót: nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy valaki ezt az órát válassza.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!