Kell a Fordnak a rollerpiac, de nem mindenáron

2022.02.24. 16:09

A rövid távra bérelhető rollerek piaca hirtelen jött és letarolta a világ nagyvárosait, még azelőtt épült be a mindennapjainkba, mielőtt a törvényalkotó egyáltalán járműként definiálhatta volna őket, illetve szabályozta volna a közlekedésük és parkolásuk legális kereteit. A káoszban óriási piac van, ezt viszont szabályozni kell, nyomatékosítja a Ford tulajdonában lévő Spin nevű vállalat, aki úgy döntött, kivonul azokról az amerikai és európai piacokról, ahol nincs mennyiségi korlát, hanem teljesen szabadon, végtelen mennyiségben lehet rollert szolgáltatni.

Spanyolország területén már februárban beszüntetik működésüket, de Németország, Portugália és néhány USA-beli állam is érintett a Spin kivonulásában, de az Egyesült Királyság és Kanada területén egy járműre vetítve kétszeres bevételre is számítanak a mennyiségi korlát miatt.

A közlemény szerint a vállalat szerkezetének átalakítása az alkalmazottak negyedére gyakorol hatást, ez szépen megfogalmazva persze azt jelenti, hogy elég sok alkalmazottnak kell új munkahely után néznie, amire talán az sem lesz vigasz, hogy az érintettek végkielégítést kapnak és megtarthatják egykori céges laptopjaikat.

Ben Bair, a Spin vezérigazgatója szerint a szabad piaci dinamika nem tesz jót az efféle vállalatoknak, nyereségessé tenni egy ilyen céget egyre nehezebbé válik. A Spin 2018 óta áll a Ford tulajdonában, nem sokkal később pedig komoly terjeszkedésbe kezdtek, 2020 óta léteznek Európában, de Magyarországon eddig sem voltak jelen.

Korábban megírtuk, hogy itthon sem rózsás a helyzet.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!