Nagy adag Semmi mutatkozik be március 23-án

2022.03.10. 11:35 Módosítva: 2022.03.10. 11:35

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Már csak két hetet kell várnunk, hogy megtudjuk, milyen termékekkel készül a tech-piac megreformálására a Nothing. Március 23-ra jelentették be The Truth fedőnevű eseményüket, ahol remélhetőleg tényleg kiderül az igazság a termékekről.

De mi is az a Nothing?

A 2021 elején alapított Nothing – nevéhez méltóan – egy olyan tech-vállalat, ami még az első termék bemutatója előtt többmillió dollárnyi befektetést vonzott be, a bizalmasok között pedig olyan neveket olvashatunk, mint az ismert YouTube videós és filmrendező Casey Neistat, a Reddit-vezérigazgató Steve Huffman, vagy épp a legelső iPod zenelejátszót megalkotó mérnök, Tony Fadell. A semmitmondó név mögötti garanciát Carl Pei vállalja: a OnePlus alapítójaként ismert, a vállalatot sikeresen vezető igazgatót leginkább zseniális marketinges ötletei juttatták el nagyon magasra.

144 millió dollárral indult el a Nothing, rövid távú tervük az volt, hogy a nagyon dinamikusan fejlődő vezeték nélküli fülhallgatók piacán próbálják megtörni meg az Apple uralmát, persze az AirPods-vonal nem hagyja magát könnyen, ebben továbbra is biztosak lehetünk.

A Nothing Ear(1) végül bemutatkozott, izgalmas formatervvel, elérhető árral, technikailag viszont aligha nyújtott kiemelkedőt, egy teljesen átlagos termék, amiből mégis többszázezres nagyságrendben tudtak értékesíteni. Mondtam már, hogy Carl Pei elsősorban egy zseniális marketinges?

Mire számíthatunk tőlük?

Valószínűleg egy okostelefonra. Carl Pei korábban felvásárolta az egykori Android-alapító Andy Rubin saját, de nem túl sikeres mobilmárkáját, az Essentialt, továbbá együttműködési megállapodást kötött a Qualcomm chipgyártóval. Egy nemrég kiszivárgott fotón pedig látszik is, hogy mobilszerű tárgyat nézegetnek egy szakmai rendezvényen a Qualcomm és a Nothing döntéshozói.

A Nothing jelenleg 300 alkalmazottal működik, és mivel markáns mérnökgárda van mögöttük, így elképzelhető, hogy egy elég komplett mobilos ökoszisztémát lepleznek le a közeljövőben. Két héten belül megtudjuk, mi lesz a következő lépésük.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért keresd fel a Totalcar TeChno új Facebook-oldalát is!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!