Új, magyar összeszerelésű kompok érkeznek a Balatonra

2022.03.23. 13:10

A kormány támogatásával újul meg a BAHART flottája, még idén négy új hajó, egész pontosan két komp és két katamarán kerül a Balatonra. Az állami 6,6 milliárdos tőkeemelésből költöttek 5,7 milliárdot a négy hajóra, ez a beszerzés a 2030-ig tervezett modernizációs folyamat első üteme.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Az első új hajó a napokban került vízre a gyártó komáromi üzemében, most a szerelési folyamat második fele, illetve az első üzempróba következik, áprilisban már az első katamaránt is lehet majd a vízen látni. Az új járművek méretükből adódóan a Sión teljesen összeszerelt állapotban nem szállíthatók, végszerelésükre a Balatonon kerül sor.

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni célpontok elérését. A Balaton turisztikai fejlődése jól érzékelhető a forgalom növekedésében: 2021-ben az utasok száma 38%-kal, a szállított gépjárművek száma pedig 50%-kal volt magasabb, kerékpárokból pedig 100%-kal lett több, ha a 2015-ös évhez hasonlítunk.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért keresd fel a Totalcar TeChno új Facebook-oldalát is!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!