Érkeznek az új PlayStation Plus előfizetések

2022.03.31. 14:00

A Sony bejelentette legújabb PlayStation Plus előfizetéseit, ami régóta várt válaszként érkezett a konkurens Xbox Game Pass szolgáltatásokra. A havidíjas előfizetés lényege, hogy teljes árú játékok megvásárlása nélkül tudunk rengeteget kipróbálni, hozzáférünk az összes online szolgáltatáshoz, és adott esetben akár korábbi konzolgenerációk ismert játékaival is legálisan játszhatunk.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Három szint lesz. A PlayStation Plus Essential havi 9, vagy évi 60 euróért teljes körű hozzáférést ad az online multiplayer lehetőséghez az összes játéknál, lehetővé teszi a felhőtárhelybe való mentést, és havi két letölthető, kipróbálható játékot ad. A következő szint a PlayStation Plus Extra, ami az Essential összes funkcióján felül további 400 PS4 vagy PS5 játék használatát engedélyezi, 14 euróba kerül havonta vagy 100 euróba évente.

A retro játékok kedvelői a PlayStation Plus Premium (vagy régiófüggően Deluxe) mellett tehetik le a voksukat, ez ugyanis az összes fent említett szolgáltatáson kívül további 340 darab PS3-as címet tesz elérhetővé, ezen felül pedig PS2-es, PSP-s és eredeti PS1-es játékokat is kipróbálhatóvá tesznek. 17 euróba kerül majd egy hónapra, de ezt is jobban megéri egy évre, 120 euróért előfizetni.

Induláskor a Sony olyan címeket tervez elérhetővé tenni, mint a Death Stranding, a God of War, a Marvel's Spider Man, a Mortal Kombat 11 vagy a Returnal, azt viszont a Microsofttal ellentétben nem tervezik, hogy bizonyos exkluzív és vadonatúj címeket a megjelenés napján elérhetővé teszi ezeken a szolgáltatásokon keresztül. Szerintük a Sony saját játékainak eladásai is megszenvednék, ha így tennének, emiatt a fejlesztésre sem jutna anyagi erőforrás, a végeredmények minősége pedig rosszabb lenne.

Az új PlayStation Plus előfizetések júniustól válnak elérhetővé globálisan. A bevezetés részeként a korábbi PlayStation Now szolgáltatás megszűnik.

Számomra kissé fájó, hogy pont a retro játékokért kell többet fizetni, nem is feltétlenül jut eszembe érdemi érv, ami ezt alátámasztaná, az Xbox-féle Game Pass ilyen szempontból is jobb alternatívának látszik, ráadásul a Microsoft eleve nagyobb energiákat tett a visszafelé kompatibilitásba, ami azt jelenti, hogy ha valakinek van most otthon egy aktuális Xbox konzolja, azzal nagyon sok eredeti, régebben megvett játékot is játszhat, mindenféle előfizetés nélkül. Mindazonáltal a PlayStation-tulajdonosok sokkal jobb csomagot kapnak annál, ami eddig a rendelkezésükre állt.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!