Ingyenes villanyrollerrel várja vissza alkalmazottait a Google

2022.04.04. 17:01

Mostanra a legtöbb tech és IT cég is elkezdte visszavezetni az alkalmazottak számára előírt irodai munkát, de az elmúlt két év alatt megszokott otthoni kényelmet sokan aligha akarják feladni. Több vállalat számára komoly problémát jelent, hogy vissza tudják csábítani dolgozóikat, ráadásul az iparban világszerte hiány van a jó szakemberekből, ezért a cégek igyekeznek mindenáron megtartani embereiket.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

A Google ettől a héttől fogva szeretné visszahozni dolgozóit a munkába, pozitív motivációs tényezőként pedig ingyenes rollerszolgáltatást adnak, amit az Unagi gyártóval együttműködve valósítanak meg. A Model One névre hallgató roller havi bérleti költségeit térítenék meg a dolgozóknak, amit akár a munkahelyükig, akár csak a buszmegállóig használhatnak munkába járáshoz, ha pedig magáncélra is használnák az eszközt, annak sem lesz akadálya: teljesen sajátjukként használhatják a rollert.

A bérleti díj tartalmazza a karbantartást és a lopásra vagy sérülésre kiterjedő eszközbiztosítást is, az alkalmazottak felé pedig mindössze annyi az elvárás, hogy használják is munkába járásra a rollert, legalább havi kilenc alkalommal. A program egyelőre Amerikában indul el, a Mountain View-i főhadiszállás mellett Seattle, Kirkland, Irvine, Sunnyvale, Playa Vista, Austin és New York City érintett.

A legtöbb vállalatnál fokozatosan térnek vissza az alkalmazottak az irodába, az Apple esetén például tudni lehet, hogy április közepétől heti egy, míg május végétől már heti három bent töltött napot várnak el mindenkitől, a Microsoft és a Twitter egyelőre még rugalmasabban kezeli a bejárás lehetőségét.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!