Tovább akadozik az iPhone-ok gyártása

2022.04.13. 16:56

Az Apple legismertebb és legnagyobb darabszámot produkáló iPhone-gyártópartnere a Foxconn, de nem szabad azt hinni, hogy máshol nem készülnek a gyártó mobiljai. Többek közt a tajvani Pegatron is jelentős mennyiséget szállít nekik, az iPhone-ok 20-30%-a készül a cég valamelyik üzemében, amikor épp minden rendben van. Most viszont nincs minden rendben.

Kínában erőteljesen újraéledni látszik a COVID-19, a helyi kormány szigorú szabályrendszere miatt pedig a Pegatron teljesen le is állított három üzemet, kettőt Shanghai, egyet pedig Kunshan területén, és egyelőre még azt sem lehet tudni, mikor indulhat újra a termelés.

A probléma az iPhone-okon kívül a Mac és az iPad gépeket is érinti, több beszállító által is, viszont talán a mobilok kapcsán a leghangsúlyosabb a dolog, hiszen az iPhone 13 Pro modellek kapcsán eleve nehézkes gyártásról, átmeneti készlethiányról lehetett hallani, ezekkel volt a legkevésbé stabil az ellátás. A hiteles forrásnak tekinthető Nikkei Asia értesüléseit az Apple nem kommentálta.

iphone-pegatron

A Pegatronról, ha épp nem a gyártás leállása miatt, akkor az illegális keretek közé szorított diákmunka miatt szokott hangos lenni az internet: törvényen felüli túlórákról és fiatakorúak éjszakai műszakos foglalkoztatásáról lehetett hallani 2020-ban.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!